Jelení výběh – živě


Toto LIVE vysílání zajišťuje CAMIBOX.TV, živé přenosy vašich akcí ve FULL HD.  

Jelení výběh – popis

Jelení výběh online kamera

Online kamera z lesního zookoutku v Malé Chuchli. Pokud zookoutek navštívíte osobně, můžete vidět lišku, jezevce, daňka, rysa a jiné. Online kamera zabírá jelení výběh. Jelen lesní je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých. Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem. Jelen lesní patří mezi největší zástupce své čeledi. Samci dorůstají 175 – 230 cm a jejich hmotnost se pohybuje mezi 160 – 240 kg. Samice jsou značně menší, dorůstají 160 – 210 cm a dosahují hmotnosti mezi 120 – 170 kg. Ocas přitom měří 12 – 19 mm a v kohoutku dosahují výšky 120 až 150 cm. Velikost i hmotnost je však velmi proměnlivá a viditelně se liší mezi jednotlivými poddruhy.

Nejtypičtějším znakem pro samce jelenů jsou parohy. Jelen parohy každý rok, obvykle na konci zimy, shazuje. Na jaře, kdy jelenům rostou parohy nové, jsou porostlé jemnou ochrannou sametovou vrstvou, nazývanou líčí, která rostoucí paroh vyživuje a později je vytloukána o stromy. Parohy jsou tvořeny kostí, která může denně vyrůst v průměru o 2,5 cm. Jelen lesní je rozšířeným a v mnoha zemích i hojným druhem sudokopytníka. Obývá prakticky celou Evropu. Na území Asie obývá její střední a západní část a zasahuje také na území Malé Asie. Jelen je typickým obyvatelem starých lesů s občasnými palouky a pásy křovin.

Jelení výběh videogalerie

Jelení výběh fotogalerie

Jelení výběh zápisník

Jelení výběh diskuze

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit emailem
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Admin
Petra Chlumecka (@petra-chlumecka)
4 years ago

Tady je krásný desaterák,nechce se ale mrška moc ukazovat.Chce to trochu trpělivosti.Mají tu i kolouška.

Další webkamery

Rorýs obecný – Lotyšsko

Rorýs obecný- popis Přímý přenos z hnízda rorýsů obecných ve spolupráci se zámkem Cēsis. Rorýs obecný, kterého Lotyšská ornitologická společnost letos zvolila ptákem roku 2022, je jedním z nejčastěji pozorovaných ptáků v ruinách hradu Cēsis. S největší...

Sýček obecný – Izrael

Sýček obecný - popis Budka sýčků obecných se nachází v Izraeli. Tuto budku ornitologové přidali 7. dubna 2022 v naději, že ji pár obsadí v roce 2023. K jejich překvapení, když budku zkontrolovali 5. června zjistili, že v budce jsou 2 dny stará mláďata a vejce. 7....

Vlha pestrá – Maďarsko

Vlha pestrá - popis Tato kamera vám ukáže přirozené prostředí vlh pestrých v Maďarsku. Přenos se bude vysílat jen pár dní. Tito ptáci hnízdí koloniálně v písečných březích. Dělají poměrně dlouhý tunel, do kterého snášejí pět až osm vajec. Jak název napovídá, vlhy se...

Hnízdo poštolky obecné v Rumunsku

Poštolka obecná - popis Hnízdo poštolek obecných se nachází v Rumunsku v lesích Bucoviny. Jedná se o přírodní hnízdo. Poštolka obecná je drobný sokolovitý dravec o něco větší, než hrdlička divoká. Hmotnost samce dosahuje v průměru cca 180 g a samice 220 g. Rozpětí...

Jestřáb lesní – Skotsko

Jestřáb lesní - popis Tato kamera nám dává možnost nahlédnout do světa jestřábů lesních vysoko v korunách rozlehlého lesa Abernethy v národním parku Cairngorms. Kamera je financována Evropským fondem pro regionální rozvoj prostřednictvím NatureScot. Děkujeme...

Špaček černý – Španělsko

Špaček černý - popis Kamera je umístěná v ornitologickém centru Francisco Bernis of SEO/BirdLife, v bažině El Rocío (Almonte, Huelva) Jde o druh s výrazným antropickým charakterem, úzce spjatý ve svých potravních zvyklostech s existencí hospodářských zvířat a který...

Kalous ušatý – webkamera Maďarsko

Kalous ušatý - popis Hnízdo kalousů ušatých se nachází ve městě Tiszavasvári, v Maďarsku. Kalous ušatý je středně velký druh sovy z čeledi puštíkovitých hnědého a černého zbarvení s charakteristickým prodlouženým opeřením kolem ušních otvorů, díky kterému získal svůj...

Káně lesní – Maďarsko

Káně lesní - popis Hnízdo káně lesní se nachází v Maďarsku. Na tomto místě je kamera napájena solárními panely. Káně lesní dorůstá 50-57 cm s rozpětím křídel 113-130 cm. Hnízdí téměř v celé Evropě s výjimkou Islandu, části Irska a Skandinávského poloostrova. V Evropě...

Nové komentáře

    Leona Šteigrová 27/06/2022 v 23:10 k Ptačí krmítka – Polsko27.6. Ve 13,40 na chvíli srnka; v 15,00 - 15,44 laň; od 20,56 se v různých intervalech vrací rychlá rota
    Jaroslava Krejčová 27/06/2022 v 18:16 k Rysí výběh27.6. kam1 už to není žádné ustrašené kotě, ale pěkný divoch
    Jaroslava Krejčová 27/06/2022 v 18:12 k Krmeliště mrchožravých ptáků ve Španělsku27.6. zajímavě že se tu zdržuje množství čápů, nejspíše je tam dost potravy i pro ně
    Jaroslava Krejčová 27/06/2022 v 18:06 k Papuchalk bělobradý – webkamera z hnízdahezká kulička, mamča si právě odskočila tak bylo krásně vidět
    Petra Chlumecka 27/06/2022 v 16:07 k Orel královský – RuskoRostou neuvěřitelně rychle 🙂 Teď jim tam začalo pršet... Také přeji pěkný večer 🙂
    Petra Chlumecka 27/06/2022 v 16:06 k Orel královský – RuskoAhoj Petře, snad dá Orlan Beloxvost předem vědět. Určitě ale bude videozáznam pokud kroužkování nechytíme online.
    Petr 27/06/2022 v 16:05 k Orel královský – RuskoZačalo pršet a dorostenci se snaží nacpat pod rodiče. Už jsou moc velcí a tak tam s bídou schovají hlavičky.

Doporučujem

Jelení výběh online kamera

Online kamera z lesního zookoutku v Malé Chuchli. Pokud zookoutek navštívíte osobně, můžete vidět lišku, jezevce, daňka, rysa a jiné. Online kamera zabírá jelení výběh. Jelen lesní je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých. Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem. Jelen lesní patří mezi největší zástupce své čeledi. Samci dorůstají 175 – 230 cm a jejich hmotnost se pohybuje mezi 160 – 240 kg. Samice jsou značně menší, dorůstají 160 – 210 cm a dosahují hmotnosti mezi 120 – 170 kg. Ocas přitom měří 12 – 19 mm a v kohoutku dosahují výšky 120 až 150 cm. Velikost i hmotnost je však velmi proměnlivá a viditelně se liší mezi jednotlivými poddruhy.

Nejtypičtějším znakem pro samce jelenů jsou parohy. Jelen parohy každý rok, obvykle na konci zimy, shazuje. Na jaře, kdy jelenům rostou parohy nové, jsou porostlé jemnou ochrannou sametovou vrstvou, nazývanou líčí, která rostoucí paroh vyživuje a později je vytloukána o stromy. Parohy jsou tvořeny kostí, která může denně vyrůst v průměru o 2,5 cm. Jelen lesní je rozšířeným a v mnoha zemích i hojným druhem sudokopytníka. Obývá prakticky celou Evropu. Na území Asie obývá její střední a západní část a zasahuje také na území Malé Asie. Jelen je typickým obyvatelem starých lesů s občasnými palouky a pásy křovin.

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Share This

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares




(Omlouváme se za zobrazovaní reklamních prvků, ale prokliky na partnerské stránky nám pomáhají financovat provoz a aktualizaci ZooCam.info)