Jelení výběh – živě


Toto LIVE vysílání zajišťuje CAMIBOX.TV, živé přenosy vašich akcí ve FULL HD.  

Jelení výběh – popis

Jelení výběh online kamera

Online kamera z lesního zookoutku v Malé Chuchli. Pokud zookoutek navštívíte osobně, můžete vidět lišku, jezevce, daňka, rysa a jiné. Online kamera zabírá jelení výběh. Jelen lesní je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých. Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem. Jelen lesní patří mezi největší zástupce své čeledi. Samci dorůstají 175 – 230 cm a jejich hmotnost se pohybuje mezi 160 – 240 kg. Samice jsou značně menší, dorůstají 160 – 210 cm a dosahují hmotnosti mezi 120 – 170 kg. Ocas přitom měří 12 – 19 mm a v kohoutku dosahují výšky 120 až 150 cm. Velikost i hmotnost je však velmi proměnlivá a viditelně se liší mezi jednotlivými poddruhy.

Nejtypičtějším znakem pro samce jelenů jsou parohy. Jelen parohy každý rok, obvykle na konci zimy, shazuje. Na jaře, kdy jelenům rostou parohy nové, jsou porostlé jemnou ochrannou sametovou vrstvou, nazývanou líčí, která rostoucí paroh vyživuje a později je vytloukána o stromy. Parohy jsou tvořeny kostí, která může denně vyrůst v průměru o 2,5 cm. Jelen lesní je rozšířeným a v mnoha zemích i hojným druhem sudokopytníka. Obývá prakticky celou Evropu. Na území Asie obývá její střední a západní část a zasahuje také na území Malé Asie. Jelen je typickým obyvatelem starých lesů s občasnými palouky a pásy křovin.

Jelení výběh videogalerie

Jelení výběh fotogalerie

Jelení výběh zápisník

Jelení výběh diskuze

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit emailem
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Admin
3 years ago

Tady je krásný desaterák,nechce se ale mrška moc ukazovat.Chce to trochu trpělivosti.Mají tu i kolouška.

Další webkamery

Ptačí krmítko – Estonsko

Ptačí krmítko - popis Vítejte v 15. sezóně webové kamery ptačího krmítka v Estonsku Ptačí krmítko s webovou kamerou se nachází v Estonsku u jezera Kooraste (farnost Kanepi, okres Põlva) Společnost Looduskalender dosáhla 15. sezóny své zimní ptačí kamery, kde můžeme...

Lední medvěd v Kansas City Zoo

Lední medvěd - popis Medvěd lední, je velký druh medvěda typický pro severní polární oblasti. Oproti ostatním druhům vládne užšímu ekologickému niku, na které se výborně adaptoval tělesnými vlastnostmi uzpůsobenými na nízké teploty, pohyb na sněhu, po ledu a v...

Ptačí krmítko – Nizozemsko

Ptačí krmítko- popis Ptačí krmítko se nachází v Hoogezandu (Nizozemsko) v soukromé zahradě. Nejčastěji používané potraviny: Slunečnicová semínka, arašídy, arašídové máslo, směs semen (kousky hrachu, obilí, kukuřice, ječmen, slunečnicová semínka), lůj, sušené moučné...

Řeka Olifants, Krugerův NP

Řeka Olifants - popis Tato kamera je umístěna na břehu mohutné řeky Olifants poblíž Naledi Game Lodge. Tato řeka je přítokem řeky Limpopo. Pramen řeky Olifants je mezi Breyten a Bethal v provincii Mpumalanga. Protéká na severovýchod národním parkem Kruger a...

Sokol stěhovavý – Melbourne

Sokol stěhovavý - popis Živý přenos je vysílán z Melbourne CBD Victoria v Australii. Sokoli žijí v hnízdních budkách na římse budovy od počátku 90. let, Přibližně před 4 lety byla nainstalována kamera s vysokým rozlišením, která slouží ke sledování a sdílení světa...

Nové komentáře

Doporučujem

Jelení výběh online kamera

Online kamera z lesního zookoutku v Malé Chuchli. Pokud zookoutek navštívíte osobně, můžete vidět lišku, jezevce, daňka, rysa a jiné. Online kamera zabírá jelení výběh. Jelen lesní je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých. Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem. Jelen lesní patří mezi největší zástupce své čeledi. Samci dorůstají 175 – 230 cm a jejich hmotnost se pohybuje mezi 160 – 240 kg. Samice jsou značně menší, dorůstají 160 – 210 cm a dosahují hmotnosti mezi 120 – 170 kg. Ocas přitom měří 12 – 19 mm a v kohoutku dosahují výšky 120 až 150 cm. Velikost i hmotnost je však velmi proměnlivá a viditelně se liší mezi jednotlivými poddruhy.

Nejtypičtějším znakem pro samce jelenů jsou parohy. Jelen parohy každý rok, obvykle na konci zimy, shazuje. Na jaře, kdy jelenům rostou parohy nové, jsou porostlé jemnou ochrannou sametovou vrstvou, nazývanou líčí, která rostoucí paroh vyživuje a později je vytloukána o stromy. Parohy jsou tvořeny kostí, která může denně vyrůst v průměru o 2,5 cm. Jelen lesní je rozšířeným a v mnoha zemích i hojným druhem sudokopytníka. Obývá prakticky celou Evropu. Na území Asie obývá její střední a západní část a zasahuje také na území Malé Asie. Jelen je typickým obyvatelem starých lesů s občasnými palouky a pásy křovin.

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Share This

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares




(Omlouváme se za zobrazovaní reklamních prvků, ale prokliky na partnerské stránky nám pomáhají financovat provoz a aktualizaci ZooCam.info)