Jelení výběh – živě


Toto LIVE vysílání zajišťuje CAMIBOX.TV, živé přenosy vašich akcí ve FULL HD.  

Jelení výběh – popis

Jelení výběh online kamera

Online kamera z lesního zookoutku v Malé Chuchli. Pokud zookoutek navštívíte osobně, můžete vidět lišku, jezevce, daňka, rysa a jiné. Online kamera zabírá jelení výběh. Jelen lesní je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých. Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem. Jelen lesní patří mezi největší zástupce své čeledi. Samci dorůstají 175 – 230 cm a jejich hmotnost se pohybuje mezi 160 – 240 kg. Samice jsou značně menší, dorůstají 160 – 210 cm a dosahují hmotnosti mezi 120 – 170 kg. Ocas přitom měří 12 – 19 mm a v kohoutku dosahují výšky 120 až 150 cm. Velikost i hmotnost je však velmi proměnlivá a viditelně se liší mezi jednotlivými poddruhy.

Nejtypičtějším znakem pro samce jelenů jsou parohy. Jelen parohy každý rok, obvykle na konci zimy, shazuje. Na jaře, kdy jelenům rostou parohy nové, jsou porostlé jemnou ochrannou sametovou vrstvou, nazývanou líčí, která rostoucí paroh vyživuje a později je vytloukána o stromy. Parohy jsou tvořeny kostí, která může denně vyrůst v průměru o 2,5 cm. Jelen lesní je rozšířeným a v mnoha zemích i hojným druhem sudokopytníka. Obývá prakticky celou Evropu. Na území Asie obývá její střední a západní část a zasahuje také na území Malé Asie. Jelen je typickým obyvatelem starých lesů s občasnými palouky a pásy křovin.

Jelení výběh videogalerie

Jelení výběh fotogalerie

Jelení výběh zápisník

Jelení výběh diskuze

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit emailem
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Admin
3 years ago

Tady je krásný desaterák,nechce se ale mrška moc ukazovat.Chce to trochu trpělivosti.Mají tu i kolouška.

Další webkamery

Ptačí a veveří krmítko

Ptačí a veveří krmítko Krmítka jsou umístěna v soukromé zahradě ve státě Kansas,USA Na krmítkách můžete spatřit různé druhy ptactva,veverky a v nočních hodinách vačice a rodinku mývalů. Ptáci, veverky,mývalové - živě [favorite_button post_id=""...

Husky a mláďata webkamera

Husky a mláďata - popis Štěňata se narodila 15. října 2018 v regionu Ťumeň g.Yalutorovsk. Jde o čistokrevná štěňata. 4 fenky a 2 pejsci. Sibiřský husky je menší kompaktní pes. Je to ale přesto velmi hbitý, zdatný pomocník, který je oddaný svému pánovi. Málokdy štěká,...

Orel bělohlavý webkamera v Minnesotě

Orel Bělohlavý v Minnesotě - popis Tento přenos z hnízda orlů bělohlavých vám přináší program Nongame Wildlife Program MNDNR, který pomáhá prospívat více než 700 druhům volně žijících živočichů v Minnesotě.Na hnízdě se objevuje zcela nový pár orlů. Celé léto pobývali...

Čapí hnízda ve Španělsku

Čapí hnízdo- popis 4 webkamry čapích hnízd ve Španělsku. Čapí hnízdo ve Španěslku - živě Čapí hnízda - přírodní rezervace Sotos de Alfaro Čapí hnízda - přírodní rezervace Sotos de Alfaro Čapí hnízda - přírodní rezervace Sotos de...

Krása velryb a delfínů

Britský fotograf s nimi strávil 25 let života Fotogalerie Christopher Swann tvrdí, že mu trvalo čtvrt století, než se naučil k mořským savcům potápět tak, aby je nijak nerušil. FOTO: Christopher Swann

Kotec Kaloně – webkamera živě

Kaloň živě - popis Online přenos z Lubee Bat Conservancy, mezinárodní neziskové organizace zaměřené na záchranu kaloňů a netopýrů a jejich stanovišť prostřednictvím výzkumu, ochrany a vzdělávání se zaměřením na zapojení dětí a komunity. Kamera Mixing Species Flying...

Orel mořský webkamera z hnízda v Norsku

Hnízdo orlů mořských se nachází na ostrově Smola. Obec Smola se nachází severně od města Kristiansund, mimo západní pobřeží Norska. Obec se skládá z hlavního ostrova Smola a více než 3000 menších. 214 čtverečních kilometrů. Hlavní ostrov je velmi plochý, nejvyšší...

Nové komentáře

Doporučujem

Jelení výběh online kamera

Online kamera z lesního zookoutku v Malé Chuchli. Pokud zookoutek navštívíte osobně, můžete vidět lišku, jezevce, daňka, rysa a jiné. Online kamera zabírá jelení výběh. Jelen lesní je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých. Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem. Jelen lesní patří mezi největší zástupce své čeledi. Samci dorůstají 175 – 230 cm a jejich hmotnost se pohybuje mezi 160 – 240 kg. Samice jsou značně menší, dorůstají 160 – 210 cm a dosahují hmotnosti mezi 120 – 170 kg. Ocas přitom měří 12 – 19 mm a v kohoutku dosahují výšky 120 až 150 cm. Velikost i hmotnost je však velmi proměnlivá a viditelně se liší mezi jednotlivými poddruhy.

Nejtypičtějším znakem pro samce jelenů jsou parohy. Jelen parohy každý rok, obvykle na konci zimy, shazuje. Na jaře, kdy jelenům rostou parohy nové, jsou porostlé jemnou ochrannou sametovou vrstvou, nazývanou líčí, která rostoucí paroh vyživuje a později je vytloukána o stromy. Parohy jsou tvořeny kostí, která může denně vyrůst v průměru o 2,5 cm. Jelen lesní je rozšířeným a v mnoha zemích i hojným druhem sudokopytníka. Obývá prakticky celou Evropu. Na území Asie obývá její střední a západní část a zasahuje také na území Malé Asie. Jelen je typickým obyvatelem starých lesů s občasnými palouky a pásy křovin.

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Share This

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares




(Omlouváme se za zobrazovaní reklamních prvků, ale prokliky na partnerské stránky nám pomáhají financovat provoz a aktualizaci ZooCam.info)