Jelení výběh – živě


Toto LIVE vysílání zajišťuje CAMIBOX.TV, živé přenosy vašich akcí ve FULL HD.  

Jelení výběh – popis

Jelení výběh online kamera

Online kamera z lesního zookoutku v Malé Chuchli. Pokud zookoutek navštívíte osobně, můžete vidět lišku, jezevce, daňka, rysa a jiné. Online kamera zabírá jelení výběh. Jelen lesní je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých. Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem. Jelen lesní patří mezi největší zástupce své čeledi. Samci dorůstají 175 – 230 cm a jejich hmotnost se pohybuje mezi 160 – 240 kg. Samice jsou značně menší, dorůstají 160 – 210 cm a dosahují hmotnosti mezi 120 – 170 kg. Ocas přitom měří 12 – 19 mm a v kohoutku dosahují výšky 120 až 150 cm. Velikost i hmotnost je však velmi proměnlivá a viditelně se liší mezi jednotlivými poddruhy.

Nejtypičtějším znakem pro samce jelenů jsou parohy. Jelen parohy každý rok, obvykle na konci zimy, shazuje. Na jaře, kdy jelenům rostou parohy nové, jsou porostlé jemnou ochrannou sametovou vrstvou, nazývanou líčí, která rostoucí paroh vyživuje a později je vytloukána o stromy. Parohy jsou tvořeny kostí, která může denně vyrůst v průměru o 2,5 cm. Jelen lesní je rozšířeným a v mnoha zemích i hojným druhem sudokopytníka. Obývá prakticky celou Evropu. Na území Asie obývá její střední a západní část a zasahuje také na území Malé Asie. Jelen je typickým obyvatelem starých lesů s občasnými palouky a pásy křovin.

Jelení výběh videogalerie

Jelení výběh fotogalerie

Jelení výběh zápisník

Jelení výběh diskuze

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit emailem
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Admin
3 years ago

Tady je krásný desaterák,nechce se ale mrška moc ukazovat.Chce to trochu trpělivosti.Mají tu i kolouška.

Další webkamery

Nejnebezpečnější hadi světa HD[:en]The most dangerous snakes in the world HD[:de]Die gefährlichsten Schlangen der Welt HD[:fr]Les serpents les plus dangereux dans le monde HD

Nejnebezpečnější hadi světa z produkce Nat Geo TV Tento pořad je sestřihem toho nejlepšího ze seriálu  Nejnebezpečnější zvířata světa a odhaluje tajemství  nejmazanějších predátorů naší planety. Za svou kořistí se plíží a...

Terarium s pavoukem – Sklípkan webkamera

1   webkamera Sklípkana Sklípkan růžový dorůstá délky  5-6 cm. U nás je tento druh velmi populární. Terárium musím mít minimální velikost 20x20x20 centimetrů. Tělo sklípkana je červenohnědé, s růžovou hlavohrudí. První končetinové články jsou černé a ochlupení těla...

Anakonda – tichý zabiják, videodokument[:en]Green anakonda – silent killer, video document[:de]Große Anakonda – stille Killer, Video-Dokument[:fr]Anaconda vert – tueur silencieux, document vidéo

Dokument National Geographic o tichém zabijáku - Anakondě. Anakonda se vyskytuje v tropické Jižní Americe. Nejrozšířenějším druhem je Anakonda velká.  Největší potvrzená délka anakondy je 845 cm. Nicméně stále přicházejí...

Hnízdo kolibříka – webkamera

Hnízdo Kolibříka - popis kamery z hnízda kolibříků Online kamera z hnízda kolibříků, které se náchází v Kalifornii. Hnízdo je o velikosti půlky golfového míčku. Každé vajíčko má velikost asi jako Tic Tac. Po asi dvou a půl týdnech od snesení, se objevují malinká...

Orel mořský webkamera z hnízda

Orel mořský - popis Hnízdo orlů mořských se nachází v národním parku Matsalu. Kamera je instalována na nejstarším známém hnízdním území orla mořského v Estonsku. První záznamy o hnízdění WTE v Matsalu jsou již z roku 1870. A už tehdy bylo poznamenáno, že „hnízdo bylo...

Nové komentáře

Doporučujem

Jelení výběh online kamera

Online kamera z lesního zookoutku v Malé Chuchli. Pokud zookoutek navštívíte osobně, můžete vidět lišku, jezevce, daňka, rysa a jiné. Online kamera zabírá jelení výběh. Jelen lesní je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých. Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem. Jelen lesní patří mezi největší zástupce své čeledi. Samci dorůstají 175 – 230 cm a jejich hmotnost se pohybuje mezi 160 – 240 kg. Samice jsou značně menší, dorůstají 160 – 210 cm a dosahují hmotnosti mezi 120 – 170 kg. Ocas přitom měří 12 – 19 mm a v kohoutku dosahují výšky 120 až 150 cm. Velikost i hmotnost je však velmi proměnlivá a viditelně se liší mezi jednotlivými poddruhy.

Nejtypičtějším znakem pro samce jelenů jsou parohy. Jelen parohy každý rok, obvykle na konci zimy, shazuje. Na jaře, kdy jelenům rostou parohy nové, jsou porostlé jemnou ochrannou sametovou vrstvou, nazývanou líčí, která rostoucí paroh vyživuje a později je vytloukána o stromy. Parohy jsou tvořeny kostí, která může denně vyrůst v průměru o 2,5 cm. Jelen lesní je rozšířeným a v mnoha zemích i hojným druhem sudokopytníka. Obývá prakticky celou Evropu. Na území Asie obývá její střední a západní část a zasahuje také na území Malé Asie. Jelen je typickým obyvatelem starých lesů s občasnými palouky a pásy křovin.

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Share This

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares




(Omlouváme se za zobrazovaní reklamních prvků, ale prokliky na partnerské stránky nám pomáhají financovat provoz a aktualizaci ZooCam.info)