Jelení výběh – živě


Toto LIVE vysílání zajišťuje CAMIBOX.TV, živé přenosy vašich akcí ve FULL HD.  

Jelení výběh – popis

Jelení výběh online kamera

Online kamera z lesního zookoutku v Malé Chuchli. Pokud zookoutek navštívíte osobně, můžete vidět lišku, jezevce, daňka, rysa a jiné. Online kamera zabírá jelení výběh. Jelen lesní je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých. Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem. Jelen lesní patří mezi největší zástupce své čeledi. Samci dorůstají 175 – 230 cm a jejich hmotnost se pohybuje mezi 160 – 240 kg. Samice jsou značně menší, dorůstají 160 – 210 cm a dosahují hmotnosti mezi 120 – 170 kg. Ocas přitom měří 12 – 19 mm a v kohoutku dosahují výšky 120 až 150 cm. Velikost i hmotnost je však velmi proměnlivá a viditelně se liší mezi jednotlivými poddruhy.

Nejtypičtějším znakem pro samce jelenů jsou parohy. Jelen parohy každý rok, obvykle na konci zimy, shazuje. Na jaře, kdy jelenům rostou parohy nové, jsou porostlé jemnou ochrannou sametovou vrstvou, nazývanou líčí, která rostoucí paroh vyživuje a později je vytloukána o stromy. Parohy jsou tvořeny kostí, která může denně vyrůst v průměru o 2,5 cm. Jelen lesní je rozšířeným a v mnoha zemích i hojným druhem sudokopytníka. Obývá prakticky celou Evropu. Na území Asie obývá její střední a západní část a zasahuje také na území Malé Asie. Jelen je typickým obyvatelem starých lesů s občasnými palouky a pásy křovin.

Jelení výběh videogalerie

Jelení výběh fotogalerie

Jelení výběh zápisník

Jelení výběh diskuze

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit emailem
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Admin
3 years ago

Tady je krásný desaterák,nechce se ale mrška moc ukazovat.Chce to trochu trpělivosti.Mají tu i kolouška.

Další webkamery

Dudek chocholatý – webkamera

Dudek chocholatý - popis Hnízdní budka se nachází v Maďarsku. Původně byla navržena pro hnízdění mandelíků hajních, ale příroda si to zařídila po svém a v budce zahnízdil pár dudků chocholatých. Kamerový systém obsahuje 1 interní a 1 externí kameru, můžete kameru...

Špaček obecný – webkamera z budky

Špaček obecný- popis Špaček obecný je o něco menší než kos. Dorůstá délky 19–22 cm, v rozpětí křídel měří 37–42 cm a váží 60–90 g. Ve svatebním šatě je černý s kovově zeleným a fialovým leskem, v prostém šatě má peří hustě bíle tečkované s bělavým zbarvením na bradě....

Kalous ušatý – webkamera

Kalous ušatý - popis Projekt živého přenosu z hnízdění kalousů realizuje Český svaz ochránců přírody Břeclav již 3. rokem. V roce 2018 vyvedli kalousi v budce 3 mláďata, v roce 2019 se jim podařilo vyvést 2 mláďata. Zajímavé bylo, že po kalousech stihly v roce 2019 v...

Tichý zabiják – Anakonda, dokumentární film

Anakonda - popis Anakonda je rod velkých, nejedovatých hadů vyskytujících se v tropické Jižní Americe. Přestože se jméno vztahuje na celou skupinu hadů, často se jím označuje jen jeden konkrétní druh, a to anakonda velká, což je nejtěžší had na světě. Je přizpůsobena...

Koliha velká – webkamera z hnízda

Koliha velká - popis Hnízdo kolihy velké se nachází ve Walesu. Koliha velká (Numenius arquata) je velký druh bahňáka z čeledi slukovitých. Největší druh bahňáka v rámci celého areálu rozšíření (délka těla 48–57 cm, rozpětí křídel 89–106 cm), s dlouhými končetinami a...

Nové komentáře

Doporučujem

Jelení výběh online kamera

Online kamera z lesního zookoutku v Malé Chuchli. Pokud zookoutek navštívíte osobně, můžete vidět lišku, jezevce, daňka, rysa a jiné. Online kamera zabírá jelení výběh. Jelen lesní je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých. Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem. Jelen lesní patří mezi největší zástupce své čeledi. Samci dorůstají 175 – 230 cm a jejich hmotnost se pohybuje mezi 160 – 240 kg. Samice jsou značně menší, dorůstají 160 – 210 cm a dosahují hmotnosti mezi 120 – 170 kg. Ocas přitom měří 12 – 19 mm a v kohoutku dosahují výšky 120 až 150 cm. Velikost i hmotnost je však velmi proměnlivá a viditelně se liší mezi jednotlivými poddruhy.

Nejtypičtějším znakem pro samce jelenů jsou parohy. Jelen parohy každý rok, obvykle na konci zimy, shazuje. Na jaře, kdy jelenům rostou parohy nové, jsou porostlé jemnou ochrannou sametovou vrstvou, nazývanou líčí, která rostoucí paroh vyživuje a později je vytloukána o stromy. Parohy jsou tvořeny kostí, která může denně vyrůst v průměru o 2,5 cm. Jelen lesní je rozšířeným a v mnoha zemích i hojným druhem sudokopytníka. Obývá prakticky celou Evropu. Na území Asie obývá její střední a západní část a zasahuje také na území Malé Asie. Jelen je typickým obyvatelem starých lesů s občasnými palouky a pásy křovin.

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Share This

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares




(Omlouváme se za zobrazovaní reklamních prvků, ale prokliky na partnerské stránky nám pomáhají financovat provoz a aktualizaci ZooCam.info)