Vyberte stránku

Orel křiklavý – webkamera z Estonska

autor: | Kvě 21, 2018 | Evropa, Živé kamery z přírody | 39 komentáře(ů)

Orel křiklavý – popis

Orel křiklavý je středně velký dravec z čeledi jestřábovitých.
Je rozšířen především v Evropě a Asii, zimuje i v Africe.
Živí se hlodavci, plazy, obojživelníky a ptáky.
Hnízdí většinou jednotlivě, na hnízdiště se obvykle vrací již v párech. Hnízdo staví zpravidla na stromech, ale jsou známá i hnízdění
na zemi nebo na skále. Ročně mívá jednu snůšku po 2 (1-3) bělavých nebo nažloutlých, tmavě skvrnitých vejcích o rozměrech 62,9 x 50,7 mm. Jejich inkubace trvá 38-40 dní, sedí převážně samice, krátce střídaná samcem při krmení. Mláďata se líhnou
v intervalu 3-4 dnů a jsou krmena výhradně samicí, které samec předává potravu. Hnízdo opouštějí ve věku 8 týdnů a pohlavní dospělosti dosahují pravděpodobně po 4. roce života. Velmi často se stává, že silnější mládě zabije to slabší a je následně odchováno samo.

Orel křiklavý – živě






Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest

Share This