Papuchalci jsou přes zimu od srpna do začátku dubna na otevřeném oceánu daleko od země.
Záhady migrace Papuchalků jsou řešeny díky vysílačům „Geo-lokátorům“ které ukazují vědcům přibližnou polohu ptáků.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Jeden papuchalk nazvaný „Cabot“ letěl do zálivu svatého Vavřince, potom do Labradoru,
pak na bermudskou náhorní plošinu a pak zpět do Maine následující léto.
Mláďata papuchalků opouštějí kolonii, když se přepeří a odcházejí do oceánu bez rodičů.
Oni zůstávají v otevřeném oceánu až do věku 2-3 let. Někteří se mohou vrátit do okolí kolonie,
kde se vylíhli. Jiní se připojují k blízkým koloniím.Vědci si nejsou jisti, jak se ptáci vracejí domů
a stále se učí, jak ptáci migrují. Mohou používat hvězdy, zemské magnetické pole, zvuky, vůně
a vizuální znamení oceánu.
Papuchalci mohou mávnout křídly 400 krát za minutu. To znamená, že dokáží dosáhnout rychlost letu 55km/h.

Videozáznamy:

Samička opouští mládě na delší dobu,vrací se s malými rybami.

Pohled na mládě v noře a na hnízdící skaliska kolonie papuchalků.

Mládě Conrad jí rybu,poté přijde blíž ke kameře

Mládě se začíná přepeřovat

Mladý Konrád cvičí

Samička Willie vstupuje do nory a narazí do kamery,mladý Conrad zívá

[/ihc-hide-content]

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares