Vyberte stránku

Tato kamera sleduje přehradu Gowrie na Djuma Game Reserve v Sabi Sand Wildtuin v Jižní Africe. Ve skutečnosti se jedná o nejstarší vodní napajedlo v Africe a ve světě.
Kamera vysílá LIVE z tohoto místa od roku 1998.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

S trochou štěstí uvidíte velké kočky, které se přijdou napít.Také můžete očekávat slony u napajedla spoustu impal (světle hnědá antilopa),Nyaly (samci mají žluté nohy a samice mají bílé pruhy na bocích) a mnoho dalších druhů savců, ptáků
a plazů.
Kamera je vzdáleně řízena dobrovolnickým sborem lidí po celém světě známých jako „zoomie“.

Bradavičnatá prasata si lebedí v bahně

Prase bradavičnaté patří mezi sudokopytníky. Jméno získalo podle tří párů „bradavic“ v obličeji, které jsou tvořeny chrupavčitou a pojivovou tkání, u samců mohou mít až 15 cm. Na nich se nachází pižmová žláza, která je důležitá pro vzájemnou komunikaci. Výrůstky asi také slouží k tlumení nárazů při soubojích samců.
První pár klů vyčnívá ze stran z horní čelisti směrem vzhůru, tvoří půlměsíce a u samců dosahuje až 60 cm, u samic
do 25 cm. Druhý pár směřuje vzhůru ze spodní čelisti, kly jsou menší a užší. Kly slouží k hrabání, obraně a útoku. Oči jsou umístěny vysoko na hlavě, což prasatům umožňuje sledovat predátory, i když mají hlavu skloněnou, např. při spásání trávy. Ocas je poměrně dlouhý (až 50 cm), často ho nosí vzpřímeně jako anténu, hlavně při běhu.

Ibis, impala a prasata

Ibisi jsou ptáci velcí až 110 cm a vážící až 4,5 kg. Sexuální dimorfismus se projevuje pouze ve velikosti, samci bývají větší. Jejich peří je barvy bílé, černé, šedě hnědé nebo je zbarveno šarlatově, u dospělců mívají tmavší barvy kovový lesk.
Na hlavě a krku bývají některé druhy neopeřené a jsou tam patrny kožovité záhyby. Oči umožňují binokulární vidění.
Na spodní čelisti mají vyveden vývod žlázy odvádějící nadbytečnou sůl získanou při krmení ve slané vodě. Mají nefunkční hlasivky, většinou vydávají zvuky jen klapáním zobáku.
Mají silná a dlouhá křídla, jejich rozpětí dosahuje až 120 cm, naopak ocas mají krátký. Také nohy mají dlouhé, jen do poloviny délky opeřené, mezi prsty mají plovací blány. Létají ve velkých hejnech kde dokáži dobře plachtit, za letu mají krk natažen.

Ibis a samec Nyaly

Nyala nížinná, známá též pod názvem nyala jižní je jihoafrický druh antilopy preferující husté křoviny poblíž vody.
Výška v kohoutku je u samců průměrně 110 cm, u samic kolem 90 cm. Délka těla se pohybuje mezi 1,4-1,6 m a hmotnost mezi 55-125 kg. Samec má tělo a hlavu zbarvenou uhlově černošedě, na bocích a hlavě jsou nezřetelné bílé pruhy
a skvrny, část končetin je oranžová. Na břiše a na krku má výrazně delší srst, na zadku 40-55 cm dlouhý huňatý ocas
a na hlavě výrazné rohy. Samice je menší než samec, nemá žádné rohy a je zbarvena podobně jako mláďata: červenohnědě s bílými pruhy.

Červenozobý hornbill

Hornbills jsou rodina ptáků nacházejících se v tropické a subtropické Africe, Asii a Melanesii. Jsou charakterizovány dlouhým dolů zakřiveným účtem, který je často jasně zbarven a někdy má kosti na horní čelist. Společná angličtina
a vědecký název rodiny odkazují na podobu zákona, „buceros“ je „kravský roh“ v řečtině. Hornbills mají ledviny se dvěma laloky. Jsou jedinými ptáky, ve kterých jsou první a druhý krční obrat (atlas a os příslušně) spojeny dohromady; to pravděpodobně poskytuje stabilnější platformu pro účet.Rodina je všežravá, krmí se ovocem a malými zvířaty. Jsou to monogamní chovatelé, kteří hnízdí v přírodních dutinách ve stromech a někdy v útesu. Některé druhy hornobílce jsou ohroženy vyhubením, většinou ostrovní druhy s malými rozsahy.

[/ihc-hide-content]

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest