Tato kamera sleduje napajedlo Djuma Game Reserve v Jižní Africe. Ve skutečnosti se jedná
o nejstarší vodní napajedlo v Africe a ve světě. Od tohoto místa vysílá LIVE od roku 1998.
Buvol africký patří do takzvané „velké pětky“ nejnebezpečnějších zvířat Afriky.
Stavbou těla je podobný domácímu skotu. Má poměrně nízké končetiny, velmi mohutný trup
a dlouhý ocas, ukončený střapcem chlupů. Obě pohlaví mají zahnuté rohy, které se na čele stýkají.
Žijí v savaně, často až 15 kilometrů od vody. Samec je mnohem větší než samice. Má také tlustší krk, veliký hrb na kohoutku a třásně na uších a na krčním laloku. Celé tělo je dobře osrstěné.
Je to neklidné, snadno vydrážditelné zvíře, aktivní hlavně v noci a stěhující se z místa na místo. Tam, kde má buvol africký dostatek potravy, vytváří stáda až o 2 000 kusech.
V době sucha se stádo rozpadá na menší skupinky, krávy s telaty žijí osaměle, mladí samci vytvářejí vlastní skupiny, dospělí samci jsou samotáři. Tvoří tři velikostně a barevně odlišné poddruhy.



Rozmnožování je vázáno na cykly období sucha a dešťů. Kráva je březí 340 dní, tele přichází
na svět po období deštů, kdy je hojnost potravy. Po pěti až 15 měsících je odstaveno, s matkou zůstává až dva roky. Buvoli afričtí jsou dlouhověká zvířata, dožívají se až 30 let.
Jsou to silná a rychlá zvířata, dokážou běžet rychlostí až 55 km/h a útočícímu predátorovi
se urputně brání. Jediným přirozeným nepřítelem dospělého buvola je lev, telata někdy padnou za oběť hyenám nebo krokodýlům.


Videozáznamy:

Stádo buvolů u napajedla Djuma

Ve večerních hodinách se přišlo napít velké stádo buvolů




Stádo přichází k napajedlu

Buvoli si užívají koupel ve vodě, zápas mladých býků

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares