Atlantičtí papuchalci tráví většinu času na moři – přicházejí na zemi každý rok na jaře,kde žijí
v koloniích a vychovávají svá mláďata
V každé snůšce je jen jedno vejce, na jehož 39–45 dnů dlouhé inkubaci se podílí oba rodiče.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Mláďata jsou pak opeřena asi ve věku 49 dnů. V tomto věku opouští hnízdo a hned se vydávají
do moře.
Papuchalk bělobradý dorůstá délky 26-29 cm a v rozpětí křídel měří 47-63 cm. Samci jsou zpravidla větší než samice, ale zbarvením se nijak viditelně neliší. Svrchu je převážně černý
a ze spodní strany bílý s šedými až bílými tvářemi a oranžovočervenými končetinami.
Zobák je velký 3-4 cm, trojúhelníkového tvaru, během hnízdního období jasně oranžový, modrý
a žlutý.
Populace těchto ptáků byla kvůli lovu a vybírání hnízd během 19. století výrazně redukována. Ačkoli je lovným druhem v některých oblastech až dodnes, mnohem vážněji jej v současné době ohrožují především noví, zavlečení predátoři (kočky, psi, krysy), znečišťování moří jedovatými látkami, rybolov a klimatické změny, které vedou k výraznému nedostatku potravy.
Mládě se vylíhlo 30.června v ranních hodinách.Dostalo jméno Conrad.

Videozáznamy:

Papuchalk se vylíhl

Drobeček jeden den starý

Podává se snídaně

Další dodávka jídla

Opět jídlo,jak si při tom krásně „povídají“

Samička malému čechrá peří

Krmení dva dny starého mláděte

Mládě jí rybu a samička mu pročechrává peří

Mládě jí poměrně velkou rybu

Tři dny staré mládě

Nádherný západ slunce na ostrově Seal u státu Maine.

[/ihc-hide-content]

Mohlo by vás zajímat

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest