Tato kamera se nachází u napajedla Djuma v Jižní Africe.
Kamera je vzdáleně řízena dobrovolnickým sborem lidí po celém světě známých jako „zoomie“.

Přirozeným prostředím pro žirafy jsou suché savany a otevřené pláně s řídkým stromovím,
někdy se vyskytuje i v polopouštích nebo naopak v řídkých lesích a buši. Spásá vegetaci
ve vyšších polohách než všichni ostatní savci, především listy stromů a keřů, jako jsou akácie.
Žirafí samci dosahují velikosti od 4,8 až do 5,5 metrů a váží až 900 kilogramů. Samice jsou obecně trochu menší a lehčí. Žirafa na kratší vzdálenosti může běžet rychlostí až 60 km/h.
Obě pohlaví mají na hlavě 2–5 růžků vzniklých osifikací (kostnatění) chrupavky, které jsou pokryté kůží. Používají se k určování pohlaví, samice mají na jejich vrcholu chomáč chlupů, zatímco samci ne.
Žirafy žijí ve smíšených skupinách, v počtu 20-50 jedinců, samice s mláďaty pohromadě se samci. Sociální vazby mezi členy stáda jsou poměrně slabé a zvířata se mezi stády volně přemisťují. Každá žirafa za život vystřídá větší množství skupin. Žirafy nemají stálá teritoria.
Březost u samic trvá 457 dní, po kterých se narodí jedno mládě, jen výjimečně se narodí dvojčata. Obvykle se mláďata rodí v období sucha, těsně po narození váží mládě přibližně 70 kg a měří okolo 2 metrů. Mláďata dospívají ve věku 3 let, ale rozmnožují se až v 6 letech. V zajetí se žirafa dožívá zhruba 25 let, vzácně i přes 30 let.



Videozháznamy:
Žirafa přichází k napajedlu

Tři žirafy u napajedla




Dvě žirafy v okolí napajedla ve videu můžete zahlédnou safari auto s turisty.

Mohlo by vás zajímat

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest