Puštík proužkovaný

| bře 29, 2017 | Severní Amerika, Živé kamery z přírody | 40 komentáře(ů)

Puštík proužkovaný – popis

Puštík proužkovaný je noční pták z čeledi puštíkovitých.

Puštík proužkovaný dosahuje výšky okolo 50 cm, hlavu má dokonale kulatou a širokou s tmavohnědýma očima. Jeho opeření je hnědé s intenzivním tečkováním, má bílou hruď s podélným proužkováním a s příčnými vlnkami na hrudi. Obývá smíšené lesy, ale hnízda si staví v čistě listnatých porostech v blízkosti vod. Obývá Severní Ameriku. Houkání tohoto puštíka patří k těm nejneobvyklejším z nočních zvuků. Prozrazuje svou přítomnost vysoce znějícím hlasem, pohově odpovídá magnetofonovému záznamu, nebo dobré hlasové napodobenině. Své hnízdo umisťuje do dutin stromu, které se dají využívat několika generacemi, nebo až desítky let. Také využívá opuštěná hnízda dravců a krkavcovitých pěvců. Obvykle snáší dvě až tři bílá vejce. Mezi jeho potravu patří malí savci, plazi, menší ptactvo, obojživelníci a korýši.

Puštík proužkovaný – živě

přidat záznam

Nové záznamy a zápisy

Nové komentáře

Diskuze

40 Komentáře on "Puštík proužkovaný"

Upozornit emailem
avatar
Pampeliška Rozkvetlá
Guest

Dva dny jsem tu nebyla,kde jsou všichni,hnízdo je prázdné,takže už vyletěli…

Helena Heckelová
Guest

MAMINA JE DOMA. NĚŽNÁ OZOBÁVÁNÍ…………:)

HELENA
Guest

JEDNO PUŠTÍČE KOUKÁ Z BUDKY

Petra Chlumecka
Editor

15:34 jedno mládě stojí v otvoru budky.

+ podpořte ZooCam a skryjte reklamy

ZooCam bez reklam? A s plným přístupem?

jen 1,60 Kč/den

PODROBNOSTI
x

Pin It on Pinterest

Share This