Videozáznamy úpravy hnízda před sezónou,přílet nové samičky,páření.

Čápi černí jsou tažní ptáci přezimující v tropech. Západní populace táhne do Afriky, východní do Indie a ptáci z Dalekého východu do Číny. Tam,kde žijí vedle čápa bílého,navracejí se ze zimovišť asi o 2 týdny později než on. Odtahují většinou v září. Za tahu přelétávají někteří Středozemní moře.Táhnou za dne v malých skupinách.S oblibou krouží ve vzestupných vzdušných proudech do obrovských výšek a pak pokračují v tahu.Nepřipojují se k táhnoucím čápům bílým,spíše k velkým dravcům, kteří mají stejné tahové cesty.

Další obsah - videozáznamy a informace jsou dostupné pouze pro členy ZooCam

Pokud jste již členy ZooCam, staří se přihlásit ve formuláři níže.

Informace o členství a registrace

Mohlo by vás zajímat

text
+ podpořte ZooCam a skryjte reklamy

ZooCam bez reklam? A s plným přístupem?

jen 1,60 Kč/den

PODROBNOSTI
x

Pin It on Pinterest