Čápi se vyskytují na vlhkých loukách, polích, okrajích vod, preferují otevřenou krajinu,
často se však nacházejí v blízkosti lidských obydlí.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Poslední dobou se mladí čápi v hnízdě moc nezdržují,občas na noc přiletí jeden mladý,
zdá se,že to je z trojice nejmladší čáp,který ještě hnízdo používá k přenocování.
Mladí čápi již rodiče nekrmí,naučili je lovit a samostatnosti.
Čápata se začínají shromažďovat na okolních loukách do skupin a chystají se k odletu ve velkých hejnech na zimoviště. Tažná hejna mohou čítat i stovky ptáků.Při cestě na jih uletí za den až 300km.

Videozáznamy:

Mladí čápi se vracejí do hnízda

Po přenocování v ranních hodinách odlétají z hnízda

Návrat do hnízda – zrychlené video

Samička přilétá do hnízda,chvíli po ní přiletí mladí,žebrají o jídlo,ale nic nedostanou

Cizí čáp chce přistát na hnízdě,samička hnízdo bedlivě hlídá

Po delší době celá rodina na hnízdě

Mladíci přilétají s maminkou do hnízda

Opět celá rodina na hnízdě

Mladí čápi spolu na hnízdě – poslední chvilky,kdy jsou pohromadě

Už jen dva sourozenci jsou spolu

Poslední z mláďat nocuje na hnízdě

Dva mladíci se zastavili v hnízdě

[/ihc-hide-content]

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares