Vyberte stránku

Kamery se nachází v soukromé zahradě v Jižní Karolíně.
Na kamerách lze spatřit – jeleny, mývaly, husy, vačice, veverky, lišky, vrány a pásovce.



Mýval severní, lidově také medvídek mýval, je středně velký savec obývající původně Severní Ameriku. Člověkem byl však zavlečen i do jiných částí světa (invazní druh), například do Evropy, Japonska nebo na Kavkaz. Jeho přirozeným biotopem jsou listnaté a smíšené lesy, ale díky své přizpůsobivosti dnes zcela běžně obývá i města, kde je často považován za vážného škůdce.
Mýval často vyhledává skrýše v podobě nory nebo v zastavěné oblasti komíny. Obzvlášť v komíně se stává problémovým domácím mazlíčkem, kde si dělá pelech a utváří si velice rozmanitý příbytek.
S velikostí 41 – 72 cm a hmotností mezi 3,6 – 9 kg je mýval největším zástupcem čeledi medvídkovití. Celý je porostlý hustou, šedou srstí, mezi jeho charakteristické znaky patří výrazná černá obličejová maska a tmavě pruhovaný ocas. Patří mezi všežravce a obvykle je aktivní v noci; jeho strava je ze 40 % tvořena bezobratlými, 33 % zaujímá rostlinná složka a zbývajících 27 % obratlovci.
V minulosti byl mýval severní považován za samostatně žijící šelmu, dnes je však známo, že žije ve skupinách. Po přibližně 65 dnech březosti samice rodí 2 – 5 mláďat, o které pečuje až do konce podzimu. Ačkoli se v zajetí může dožít i více jak 20 let, ve volné přírodě činí jeho průměrná délka života 1,8 – 3,1 let (podle místních podmínek, jako např. klima nebo i intenzita dopravy).



Online přenos:

Krmeliště v Jižní Karolíně

Videozáznamy:

Mývalové na krmelišti, všimněte si mladého mývala, jak si hraje se zahradní vlajkou




Další den, mýval opět bojuje se zahradní vlajkou

Mývalové, lišky a pásovec!




Dva mladí mývalové se samicí

Mývalové a liška na boxu s minerální solí




Mývalové, liška, jelenec, vačice a husy

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares