Vyberte stránku

Holub růžový dokumentární film

autor: | Pro 8, 2017 | Dokumenty | 0 komentářů

Holub růžový – popis

Holub růžový je jedním z nejvzácnějších ptáků světa, kterého se povedlo zachránit díky mezinárodní spolupráci.

Holub růžový je v Červeném seznamu IUCN zařazen jako kriticky ohrožený druh, který byl na rodném ostrově během 20. století téměř vyhuben. Dnes je díky chovům v lidské péči z nejhoršího venku, na čemž má velkou zásluhu zoolog a spisovatel Gerald Durrell.
Zoo Praha se zapojila do záchovného programu EEP a každoročně holuby rozmnožují.

Chov holubů růžových je problematický, protože jsou poměrně nesnášenliví.
Samice snáší obvykle dvě vejce na kterých se střídá v inkubaci se samcem.Délka těla holuba růžového je přibližně 40 cm a hmotnost 291-315g.Živí se části rostlin,včetně květů,listů a plodů.Příležitostně se živí bezobratlými živočichy.
Jeho původní domovinou je ostrov Mauricius.






Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest

Share This