Drozd hnědý je obyčejný středoamerický pták z rodiny drozdů . Vyskytuje se od jižního Texasu (kde se rychle rozšiřuje jeho rozsah) k severní Kolumbii, přes východní Mexiko a většinu Střední Ameriky a na severozápadě Jižní Ameriky.
Je uznáváno nejméně 9 poddruhů, , ačkoli geografické rozdíly mezi nimi jsou obecně spíše malé, zahrnující ve většině případů malé rozdíly v celkovém zbarvení.
Vyskytuje se v zalesněných oblastí, často v těsné blízkosti lidstva.
Měří 23 – 27 cm a váží 74 – 76 gramů.
Peří je nahnědlé, nejsvětlejší je na bocích. Ptáci z vlhkých oblastí jsou tmavší než ptáci ze suchých oblastí. Hrdlo je slabě pruhované.
Drozh hnědý se převážně živý ovocem, nebo bezobratlými živočichy.

Staví těžké hnízdo z trávy, mechu, peří, listů a bahna na pevné podpěře nad zemí, které mohou zahrnovat lidské stavby, jako jsou parapety.
V období od března do července snáší 2 až 4 bledě modré vejce s červenohnědými a šedými skvrnami.
V období hnízdění je velice agresivní.

Videozáznam

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares