Hnízdo papuchalků se nachází na ostrově Seal, 21 kilometrů od pobřeží Maine. Kamera snímá život papuchalků uvnitř nory, kde hnízdí a vychovávají jediné mládě.
Papuchalci přilétají na ostrov v jarních měsících, kde se přes léto rozmnožují, koncem sprna ostrov postupně opouštějí a vydávají se na moře.
Národní společnost Audubon zahájila projekt Puffin v roce 1973 ve snaze obnovit hnízdění papuchalků na historických hnízdních ostrovech v zálivu Maine. Projekt Papuchalk dnes odkazuje na aktivní programy obnovy mořských ptáků pro papuchalky a jiné druhy mořských ptáků v Maine. V Maine i mimo něj je projekt Puffin také známý jako Audubonův program obnovy mořských ptáků, neboť aktivně pracuje na sdílení metod obnovy pro využití vzácných a ohrožených mořských ptáků na celém světě. Projekt Puffin má celoročně sedm pracovníků, které se během jarního a letního období hnízdění mořských ptáků zvyšují na zhruba padesát, včetně stážistů a dobrovolníků. Projekt Puffin byl založen v Ithace, NY v Cornellově laboratoři ornitologie a údolí Todd Wildlife Sanctuary v Brémách na středním pobřeží Maine. Je součástí divize věd National Audubon Society.



Proč byl zahájen projekt Puffin

Když začal Projekt Puffin, papuchalci hnízdili pouze na dvou ostrovech – Matinicus Rock a Machias Seal na hranici mezi USA a Kanadou. Obě přeživší kolonie byly ohroženy katastrofou, jako je ropná skvrna nebo náhodná invaze dravců, jako jsou krysy nebo norci.

Ačkoli v oblasti Newfoundlandu, na Islandu a v Británii stále hnízdí, v Maine jsou vzácní a jsou uvedeny jako ohrožené druhy. Navzdory jejich velkému počtu v Evropě nedávný pokles populací vedl k tomu, že jim Mezinárodní unie pro ochranu přírody (IUCN) udělila světový status ohrožený druh.



Papuchalci bělobradí pohlavně dospívají ve věku 4–5 let, jsou monogamní a hnízdí v koloniích. Využívají přitom převážně nor vyhloubených na travnatých svazích, ale hnízdí též mezi skalami nebo balvany. Na úpravě budoucího hnízda, které později vystýlají trávou, peřím nebo mořskými řasami, se podílí především samec.
V každé snůšce je jen jedno vejce, na jehož 39–45 dnů dlouhé inkubaci se podílí oba rodiče. Mláďata jsou pak opeřena asi ve věku 49 dnů. V tomto věku opouští hnízdo a hned se vydávají do moře.


Videozáznamy z hnízda:
Samička se samečkem v hnízdě

24.června se vyklubalo mládě




Krmení mláděte

Mládě si vyžaduje pozornost maminky




Krmení mláděte

Mládě se snaží spolknout velkou rybu

Mládě dostává hodně ryb

Mohlo by vás zajímat

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest