Vyberte stránku

Rorýs šedohnědý – webkamera

autor: | Čvn 12, 2018 | Evropa, Živé kamery z přírody | 15 komentáře(ů)

Rorýs šedohnědý – popis

Rorýs šedohnědý je malý stěhovavý pták z řádu svišťounů , patřící k nejlepším letcům vůbec.
Rorýs šedohnědý je 16–18 cm velký, dosahuje rozpětí křídel 39–44 cm. Je velmi podobný rorýsi obecnému. Oproti rorýsi obecnému má širší křídla, hlavu, krk a celkově zavalitější tělo. Čelo a hrdlo je světlejší. Loketní letky, vnitřní ruční letky a ruční krovky jsou světlejší oproti spíše černavým vnějším ručním letkám a tmavě hnědavému pláštíku. Světlé lemy per vytváří dojem větší „šupinovatosti“ zejména na spodní straně těla. Oproti rorýsi obecnému má pomalejší rázy křídel a více plachtí. Je tažný. Hnízdí v jižní Evropě, v severní Africe a na území jihozápadní Asie. Zimuje jižně od Sahary.

Rorýs šedohnědý – živě






Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest

Share This