Sokol stěhovavý – hnízdo Anacapa

autor: | bře 24, 2018 | Severní Amerika, Živé kamery z přírody | 11 komentáře(ů)

Sokol stěhovavý – popis

Sokol stěhovavý je kosmopolitně rozšířený sokolovitý pták. Samice je výrazně větší než samec a může dosahovat až velikosti havrana. Má dlouhá špičatá křídla a krátký ocas, který se ke konci zužuje. Na zbarvení je nejnápadnější charakteristický tmavý „vous“ na bílé tváři. Jeho kořistí jsou převážně ptáci do velikosti kachny.

Rozpětí křídel sokola stěhovavého je 85 – 115 cm, délka těla 35 – 50 cm. Samci váží od 500 g do 750 g, samice jsou výrazně větší a váží 910 až 1500 g. Velikost je variabilní stejně jako zbarvení, podle toho o jaký poddruh se jedná. Severnější druhy jsou větší, jižní druhy jsou drobnější.

Sokol stěhovavý – živě


přidat záznam

Nové záznamy a zápisy

Nové komentáře

Diskuze

11 Komentáře on "Sokol stěhovavý – hnízdo Anacapa"

avatar
  Subscribe  
Upozornit emailem
Jaroslava Krejčová
Member

9.4. je tam horko, samička uklízí vajíčka, jsou celá

Jaroslava Krejčová
Member

6.4. u sokolů je těžko vystihnnout kdy na chvíli opustí hnízdo od vajíček. Většinou se nestihne ani střídání jak jsou rychlí.

Jana Motákovám
Member

Tři vajíčka
🙂

Pin It on Pinterest

Share This