Vyberte stránku

Sokol stěhovavý – Berkeley

autor: | Úno 11, 2019 | Severní Amerika, Živé kamery z přírody | 19 komentáře(ů)

Sokol stěhovavý – popis

Hnízdo se nachází ve zvonici v areálu Kalifornské univerzity v Berkeley. V roce 2018 zde pár sokolů odchoval tři mláďata.
Samička Annie není kroužkovaná, sameček Grinnell byl kroužkován jako mládě v roce 2015 kroužkem # 63/9
Sokol stěhovavý je kosmopolitně rozšířený sokolovitý pták. Samice je výrazně větší než samec a může dosahovat až velikosti havrana. Má dlouhá špičatá křídla a krátký ocas, který se ke konci zužuje.
Na zbarvení je nejnápadnější charakteristický tmavý „vous“ na bílé tváři. Jeho kořistí jsou převážně ptáci do velikosti kachny.
Rozpětí křídel sokola stěhovavého je 85 – 115 cm, délka těla
35 – 50 cm. Samci váží od 500 g do 750 g, samice jsou výrazně větší a váží 910 až 1500 g. Velikost je variabilní stejně jako zbarvení, podle toho o jaký poddruh se jedná. Severnější druhy jsou větší, jižní druhy jsou drobnější.
Zbarvení sokolů je velmi variabilní. Čím severnější populace,
tím je celkové zbarvení světlejší, naopak v tropech může zbarvení hlavy a zad být až černé.

Sokol stěhovavý – živě








Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest

Share This