Volavka velká – kolonie v Marylandu

autor: | bře 29, 2018 | Severní Amerika, Živé kamery z přírody | 11 komentáře(ů)

Volavka velká – popis

Volavka velká je velký brodivý pták z čeledi volavkovitých.
Jedná se o největší severoamerickou volavku. Dorůstá 91 – 140 cm, v rozpětí křídel měří 167 – 201 cm a dosahuje hmotnosti mezi 2 – 3,6 kg. Je zbarvená modrošedě, s černými letkami, rezavě šedým krkem, oranžovou ramenní skvrnou a totožně zbarveným opeřením na stehnech. Zobák má světle žlutý, během období rozmnožování oranžový. Ve svatebním šatě ji též vyrůstají prodloužená tmavá pera na hlavě.
Obývá téměř celou Severní Ameriku, včetně Aljašky, Britské Kolumbie, Ontaria a Québecu. Přes Floridu, Mexiko a Karibik částečně zasahuje také na území Jižní Ameriky. Ptáci ze severních populací jsou stěhovavé a na zimu migrují do střední části Severní Ameriky. Vyskytuje se v bažinách, na zaplavených loukách, u jezer, rybníků, pomalu tekocích řek i u mořských pobřežích. Několikrát byla zaznamenána také v Anglii, Grónsku, na Havaji a v Azorech.
Volavka velká se živí zejména malými rybami, požírá však také kraby, hmyz, malé savce, obojživelníky, plazy a malé ptáky. Loví samotářsky a kořist nejčastěji napichuje na svůj dlouhý ostrý zobák. Hnízdo z větví staví na stromech. V jedné snůšce je pak 3-6 světle modrých vajec, na kterých sedí přibližně 28 dnů.

Volavka velká – živě


přidat záznam

Nové záznamy a zápisy

Nové komentáře

Diskuze

11 Komentáře on "Volavka velká – kolonie v Marylandu"

avatar
  Subscribe  
Upozornit emailem
Jaroslava Krejčová
Member

9.4. 19,04 SEČ obracení vajíček, PIP nevidím

Jaroslava Krejčová
Member

8.4. vítr fučí dál, vajíčka jsou celá

Jaroslava Krejčová
Member

6.4. dneska také tam hodně fučí, samička upravuje hnízdo, čtyři vajíčka na hnízdě drží.

Jaroslava Krejčová
Member

Záběry jsou na několik hnízd, právě se dívám do jednoho, kde jsou už 2 vajíčka, čas není vidět.

Jaroslava Krejčová
Member

29.3. tady už se také sedí na hnízdě

Pin It on Pinterest

Share This