Vyberte stránku

Sokol stěhovavý se vyskytuje na všech kontinentech kromě Antarktidy. Americký poddruh, obývá západní a severní Ameriku, z Mexika do Kanady a Aljašky. Tento druh sokola byl
v minulých letech rezidentem na Normanských ostrovech, ale z velké části zmizel kvůli střelbě, krádežím vajec a selhání reprodukce způsobenému organokovovými pesticidy, jako je DDT. Tento druh však udělal návrat kvůli znovuzavedení.
K obnovení populace došlo na ostrově v osmdesátých letech a od roku 2013, je 45 aktivních párů sokolů na osmi ostrovech Channel Islands.



Tato kamera je umístěna u hnízda sokolů stěhovavých na ostrově Anacapa, který je součástí Národního parku Channel Islands u pobřeží jižní Kalifornie. Jedná se o přírodní hnízdo ve skalním výběžku.
V letošním roce samička snesla 3 vajíčka, vylíhla se tři mláďata, jedno mládě po útoku odnesl
z hnízda racek. Pár sokolů stěhovavých odchoval dvě mláďata. Podle testů DNA se jedná o dvě samičky.
Mladá samička kroužkovaná 58 / AE dostala jméno Horus
Samička kroužkovaná 08/ AN se jmenuje Hamlet
Mladé samičky se již osamostatnily a rodiče se začali vracet do hnízda.



Videozáznamy:

Návštěva hnízda samičky a samečka

Samička v hnízdě




Rozhovor sokolího páru

Sameček přilétá do hnízda, po chvilce přilétá samička

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest