Dokumentární film o záchraně raroha velkého na Slovensku

| říj 2, 2017 | Dokumenty | 0 komentářů

Raroh velký – popis

Raroh velký je ohrožený dravý pták z čeledi sokolovitých. Hnízdí v rozmezí od východní Evropy východně přes Asii až po Mandžusko. Je převážně tažný, zimuje v Etiopii, na Arabském poloostrově, v severní Indii, Íránu a západní Číně.
Raroh velký je velký dravec dorůstající 47 – 55 cm s rozpětím křídel 105 – 129 cm. Svrchu je převážně hnědý s šedými letkami, temeno hlava je zbarveno hnědě. Spodina těla je světlá s hnědými stříkanci na břiše. Obě pohlaví jsou si velmi podobná, mladí ptáci jsou v porovnání s dospělci jednotvárněji hnědější.
Obývá otevřené krajiny s řídkým porostem stromů. Živí se zejména hlodavci a ptáky, které loví přímým pronásledováním. Hnízdí na zemi, holých skalních římsách nebo v opuštěných hnízdech jiných větších ptáků na stromech. Snáší 3 – 6 vajec.
Raroh velký je v současné době vyhodnocen jako ohrožený druh. Důvodem je rychlý populační pokles, který je viditelný zvláště na asijském kontinentě. Jeho největší hrozbou je ztráta přirozeného biotopu a lov. V roce 2004 byla jeho populace odhadována na 7 200 – 8 800 dospělých jedinců.

Další obsah - videozáznamy a informace jsou dostupné pouze pro členy ZooCam

Pokud jste již členy ZooCam, staří se přihlásit ve formuláři níže.

Informace o členství a registrace

Nové záznamy a zápisy

Nové komentáře

Diskuze

Okomentujte jako první

Upozornit emailem
avatar
+ podpořte ZooCam a skryjte reklamy

ZooCam bez reklam? A s plným přístupem?

jen 1,60 Kč/den

PODROBNOSTI
x

Pin It on Pinterest

Share This