Vyberte stránku

Kondor kalifornský je kriticky ohrožený pták z čeledi kondorovitých. V současné době tento kondor obývá pouze oblast Grand Canyonu, Národního parku Zion, pohoří Kalifornie na západním pobřeží a sever mexického státu Baja California. V současné době je také jediným žijícím zástupcem rodu Gymnogyps.Kondor kalifornský je největším suchozemským ptákem Severní Ameriky.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Při 120ti denní kontrole tým biologů odebral mláděti vzorky krve na testování DNA.
Dnes už víme,že mladý kondor č.871 je samička.

Samička,které je nyní 150 dní se připravuje na svůj první let,ale ještě se budeme těšit z její přítomnosti tak měsíc,možná dva,než uskuteční svůj první let.

Videozáznamy:

Samička procvičuje křídla

Samička předvádí skvělou rovnováhu.Stojí na jedné noze a protahuje si křídla

Samička se uvelebí na svém oblíbeném kameni

Sameček přilétá krmit mládě. Návštěva začíná oslnivým vstupem dospělého samce č.206

Samička si hraje s klacíkem. Starší mláďata často tráví čas sběrem, manipulací a dokonce i požitím klacku a dalších předmětů nalezených kolem hnízda.

Podívejte se na zbývající trsy mladého peří ve větru, když je mládě před kamerou

Samička nám ukazuje velké rozpětí křídel před kamerou

[/ihc-hide-content]

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest