Čáp bílý je velký druh brodivého ptáka z čeledi čápovitých.Velký,s dlouhým krkem a dlouhýma nohama.Délka těla je 95-110 cm a rozpětí křídel 180-218 cm,samec je o něco větší než samice.Hmotnost se pohybuje v rozmezí 2,3–4,4 kg.Ve zbarvení převažuje bílá barva,letky jsou černé,zobák a nohy červené.Obě pohlaví jsou zbarvena stejně,mladý pták má matněji červený zobák s tmavou špičkou.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Ornitologové ze španělské společnosti SEOBirdLife 31.května kroužkovali mládě čápa bílého,které se nachází ve španělském městě Alcalá de Henares.
Mládě se kvůli bezpečnosti kroužkovalo na střeše domu sousedícího s věží kostela na kterém je hnízdo.Při té příležitosti bylo čápům vyčištěno hnízdo od různých odpadků.
V současné době se ve městě nachází 132 párů čápů bílých s mláďaty na hnízdech z toho 10% populace je chráněno ve společenství lesní komunitou v Madridu.

Čáp bílý pohlavní dospělosti dosahuje ve stáří 3 let, poprvé ale hnízdí často o 1–2 roky později. Ve volné přírodě se dožívá průměrně 8-10 let

Videozáznamy:

Odebrání mláděte z hnízda ke kroužkování

Čištění hnízda

Návrat mláděte po kroužkování

Mládě s kroužkem

[/ihc-hide-content]

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares