Rozkošná dvojčata ledních medvědů se narodila v listopadu v roce 2014.
Sameček byl pojmenován Akiak,samička dostala jméno Sura,což znamená nový život.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Zoo Ouwehand je součástí sítě polárních medvědích středisek Polar Bears International (PBI) středisek velvyslanců v Arktidě, které poskytují vedení v oblasti snižování emisí skleníkových plynů ve svých komunitách.

Lední medvěd žije na plovoucích krách v Severním ledovém oceánu a na nejsevernějších částech arktické pevniny. Obývá tundru, mořské pobřeží, oblasti ledových ker a volné moře s výskytem tuleňů v Arktidě. Můžeme ho tak nalézt na Aljašce, v Kanadě, Grónsku, Norsku, Rusku a Japonsku. Žije samotářsky.
Proti silnému mrazu chrání medvěda ledního jeho hustá srst a silná vrstva podkožního tuku.
Měří až 3,4 m. Samci jsou větší než samice.
Medvěd lední má charakteristickou krémovou až žlutou srst, která tak tvoří výborné maskování
v oblastech ledu. Hustá dlouhá srst v sobě drží izolační vrstvu vzduchu, a tak ho společně se silnou vrstvou podkožního tuku efektivně chrání před mrazy až – 70 °C a chladnou vodou.

Videozáznamy:

Akiak si hraje s míčem

Akiak si hraje s pneumatikou

Akiak a Huggie

Akiak okusuje listí ze stromu

Akiak a Sura lenoší

Akiak snídá

[/ihc-hide-content]

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares




(Omlouváme se za zobrazovaní reklamních prvků, ale prokliky na partnerské stránky nám pomáhají financovat provoz a aktualizaci ZooCam.info)