Albatros laysanský je velký mořský pták, který se pohybuje napříč severním Pacifikem. Je druhým nejběžnějším ptákem Havajského souostroví, jeho početnost se odhaduje ke 2,5 miliónům jedinců a současně se jeho výskyt rozšiřuje na nové ostrovy (patrně se na nová území vrací). 97 % populace hnízdí na havajských ostrovech v Tichém oceánu.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Albatros laysanský žije u vody, křídla mu slouží k plachtění nad vodní hladinou a můžou být až 3 metry dlouhá.
Je pojmenován po ostrově Laysan, jedné z hnízdních kolonií na severozápadě Havajských ostrovů.
Potrava albatrosů laysanských zahrnuje převážně chobotnice,jikry,korýše. V období nedostatku potravy žerou i mršiny plovoucí po mořské hladině.

Videozáznamy:

28.května Kalama pozoruje slepice a kuřata

7.června čtyři mláďata v dosahu kamery.Kalama, Pu’u, Dos Mamas a Kolohe.

8.června Kalama posiluje křídla.Pouze 3 týdny před tím,než odletí z ostrova

13. června posilování křídel

14.června Kalama využívá větru k posilování křídel

19.června mladý Albatros laysanský Kalama zblízka

27.června Kalama a stádo havajských hus

28. června 2017
Kalama se připravuje na svůj první let.

29. června 2017
Kalama letí!
V časných ranních hodinách se naše „hvězda“ Kalama vydal na svůj první let z pobřeží Kauai a vzlétl nad Tichý oceán.Stráví dalších několik let pátráním po Pacifiku,než se vrátí do chovné kolonie,kde si najde kamaráda a začne hnízdit.

Mládě Pu’u odpočívá na skále

[/ihc-hide-content]

Mohlo by vás zajímat

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest