Tato kamera se nachází na tulení pláži v národním útočišti divočiny na ostrově Seal Island u pobřeží Maine – druhé největší ze čtyř kolonií tuleňů v USA!
Na konci prosince a v lednu připlouvají samice tuleňů na ostrov rodit mláďata.Tuleni jsou společenská zvířata, která tvoří kolonie pro chov a krmení.
Existují dvě odlišná populace a rozdělení tuleňů. Jedna se nachází v západním severním Atlantiku podél pobřeží Kanady až do nové Anglie. Druhá populace se nachází ve východním severním Atlantiku, především podél pobřeží Spojeného království, Islandu, Norska a Faerských ostrovů.

Tato načechraná tulení mláďata se narodila na zemi a matky je odstaví zhruba po třech týdnech. Samice mládě opustí a to se o sebe musí starat samo.Jejich přežití je od té doby založeno na instinkt – snad je to hlad, který je přivádí k okraji vody, když se poprvé vrhnou do chladného zimního oceánu . Tam se budou učit lovit a starat se o sebe.
Posláním Národní společnosti Audubon je „zachovat a obnovit přirozené ekosystémy se zaměřením na ptáky, další volně žijící zvířata a jejich stanoviště ve prospěch lidstva a zemské biologické rozmanitosti“. Od roku 1905 je vizí Audubonu svět, ve kterém lidé a divoká zvěřina prospívají. Audubon je nezisková organizace.

Tuleň kuželozubý

Tuleň kuželozubý může být dlouhý až 3,5 metru a může vážit až 315 kilogramů. Díky velmi silné tukové vrstvě dovede přežít v ledových vodách.
Tuleni se živí širokou škálou mořských živočichů, jako jsou ryby, chobotnice a korýši. Treska, plochá rybka, sleď je jejich hlavní kořist a u dospělých tuleňů může být spotřeba až 5,5 kilo ryb za jediný den.
Po období březosti (11 měsíců) dorazí samice pár dní před porodem na ostrov, nebude se krmit po dobu několika týdnů během laktace. Mláďata sají vysoce kalorické mléko svých matek (60% tuku) po dobu téměř 3 týdny. Během pečovatelského období přibere mládě téměř 1,8 kg za den!
Porodnost představuje v průměru jedno mládě ročně, které je 75 cm dlouhé a váží mezi 15 a 20 kg.


Online přenos

Tulení pláž

Videozáznamy:

Samice krmí mládě


Záběry zblízka na spící mládě

Čerstvě narozené mládě


Mládě saje mléko od matky

Zdroj: Gray Seal Pupping, videozáznamy Arlene Beech

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares