8. sezóna hnízdění puštíků obecných v Estonsku
Samec Klaus strávil první krátkou dobu v hnízdě 16. března. Častěji začali navštěvovat hnízdo od 23. března

Hnízdo není daleko od lidských obydlí, takže je normální slyšet zvuk z projíždějících aut, traktorů, sekaček na trávu a dokonce
i lidských hlasů.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Rok 2018 – 8. sezóna hnízdění rezidentního páru Klaara & Klaus, ačkoli si nemůžeme být jisti, že je to první dvojice z první sezóny (2009).
Puštíci nejsou kroužkovaní, a proto je obtížné rozlišit, kolik různých puštíků obecných jsme zatím viděli v hnízdě.

Pozorování v minulých letech nám ukázalo, že bylo položeno až 6 vajec, ale vyrostou pouze 2 nebo 3 mláďata.
V letošním roce také nevíme jestli všechna mláďata vyrostou. Mláďata, která jsou příliš malá a slabá, nedokáží bojovat o svůj podíl na jídlo.
Chování Puštíka obecného nelze měřit naším lidským etickým chápáním.
Kamera nebude vypnutá, věci se budou zobrazovat, jak se stane v této skutečné divočině.

První vejce samička snesla 30. března, druhé vejce Klaara snesla v noci na 2. dubna, třetí 4. dubna večer
Doba inkubace trvá 28 až 30 dnů.
Samička zůstává většinou v hnízdě, které opouští jen sporadicky (hlavně zbavit se vývržků a výkalů), a sedí na vejcích, sameček jí nosí potravu.
Líhnutí mláďat lze očekávat od 27.-29. dubna

Videozáznamy:

Snášení prvního vajíčka

Druhé vejce

Klaara volá samečka

Třetí vajíčko

[/ihc-hide-content]

Mohlo by vás zajímat

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest