Vyberte stránku

Tuleň kuželozubý může být dlouhý až 3,5 metru a může vážit až 315 kilogramů. Díky velmi silné tukové vrstvě dovede přežít
v ledových vodách.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Tyto načechrané tulení mláďata se narodila na zemi a odstavila se od svých matek po třech krátkých týdnech.Potom matka mládě opustí a to se o sebe musí starat samo.
Jejich přežití je od té doby založeno na instinkt – snad je to hlad, který je přivádí k okraji vody, když se poprvé vrhnou
do chladného zimního oceánu Maine. Tam se budou učit lovit a starat se o sebe.
Tato webkamera snímá tulení pláž v národním divokém parku Seal Island – druhou největší z pouhých čtyř kolonií
tuleňů v USA!

Posláním Národní společnosti Audubon je „zachovat a obnovit přirozené ekosystémy se zaměřením na ptáky, další volně žijící zvířata a jejich stanoviště ve prospěch lidstva a zemské biologické rozmanitosti“.
Od roku 1905 je vizí Audubonu svět, ve kterém lidé a divoká zvěřina prospívají. Audubon je nezisková organizace na ochranu.

Na konci prosince a v lednu připlouvají samice tuleňů na ostrov rodit mláďata.
Tuleni jsou společenská zvířata, která tvoří kolonie pro chov a krmení.

Kde žijí tuleni?
Tuleni na této kameře se nachází na ostrově Seal, u pobřeží Maine. Existují dvě odlišná populace a rozdělení šedých tuleňů. Jeden se nachází v západním severním Atlantiku podél pobřeží Kanady až do nové Anglie. Druhá populace se nachází
ve východním severním Atlantiku, především podél pobřeží Spojeného království, Islandu, Norska a Faerských ostrovů.

Co jedí?
Živí širokou škálou mořských živočichů, jako jsou ryby, chobotnice a korýši. Treska, plochá rybka, sleď je jejich hlavní kořist
a u dospělých tuleňů může být spotřeba až 5,5 kilo ryb za jediný den.

Jak jsou velcí?
Délka těla 185-220 cm u samic a 210-350 u samců, hmotnost kolem 125 kg u samic a až 315 kg u vzrostlých samců.

Po období březosti (11 měsíců) dorazí samice pár dní před porodem na ostrov, nebude se krmit po dobu několika týdnů během laktace. Mláďata sají vysoce kalorické mléko svých matek (60% tuku) po dobu téměř 3 týdny. Během pečovatelského období přibere mládě téměř 1,8 kg za den!

Porodnost představuje v průměru jedno mládě ročně. Je 75 cm dlouhé a váží mezi 15 a 20 kg.

Videozáznamy:

Tulení mládě si hraje s lanem

Mladý orel bělohlavý na ostrově

Mladý orel bělohlavý zblízka

Orli mořští na tulením ostrově
https://www.youtube.com/watch?v=diTodc_fSrY

Video z ostrova 2014 mladý tuleň jde poprvé do vody lovit

[/ihc-hide-content]

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares