Harpyje jsou nekorunovanými králi mezi pralesními dravci. O prvenství ve velikosti se dělí s orlem východním.
Jde o druhý největší druh orla na světě; nejtěžší zvážená harpyje měla 12 kilogramů. Rozpětí křídel samic může dosahovat až dvou metrů. Vzhledem ke hmotnosti a velikosti těla je to poměrně málo,relativně krátká křídla však harpyji umožňují vést velmi specializovaný způsob života.

Další obsah - videozáznamy a informace jsou dostupné pouze pro členy ZooCam

Pokud jste již členy ZooCam, staří se přihlásit ve formuláři níže.

Informace o členství a registrace

Mohlo by vás zajímat

text
+ podpořte ZooCam a skryjte reklamy

ZooCam bez reklam? A s plným přístupem?

jen 1,60 Kč/den

PODROBNOSTI
x

Pin It on Pinterest