Na norském ostrově Smola hnízdí až 40 párů volavek popelavých. Mimo volavek zde hnízdí i Orel mořský. Na ostrově Smola
je nejhustší populace hnízdících orlů mořských na celém světě.
Norská populace zahrnuje v současné době kolem 3500 chovných párů.
Potrava orla mořského je tvořena téměř výhradně rybami, ptáky a savci, zcela výjimečně se v ní mohou objevit i jiní živočichové, včetně plazů a obojživelníků.



Videozáznam útoku orla na hnízdo.

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares