Vyberte stránku

Alkoun obecný je středně velkým druhem alky Dospělí ptáci ve svatebním šatu jsou celí černí s bílým polem v křídle.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Živí se malými druhy ryb, pro které se potápí i do hloubky jednoho metru. Krom ryb tvoří jejich jídelníček i korýši, měkkýši, hmyz nebo zelené řasy. Pro potomky rodiče nejdříve potravu natráví a poté jim jí vyvrhnou.
Obvykle snáší dvě vejce na kterých se pár střídá v inkubaci,která trvá asi 32 dní.
Mládě se po vylíhnutí během jednoho dne dokáže vyškrábat z nory.

Hnízdo Alkouna obecného se nachází na ostrově Seal NWR u pobřežního státu Maine.
Alkouni tráví většinu času na moři,každým rokem přilétají na ostrov aby zde zahnízdili ve skalních štěrbinách a mělkých vrších.

První vejce samička snesla 6.června a mělo by se vylíhnout kolem 8.července.
Druhé vejce snesla 9.června a líhnutí se očekává kolem 11.července

Videozáznamy:

https://www.youtube.com/watch?v=74TlxHtgMFA

Střídání v inkubaci
https://www.youtube.com/watch?v=Q4Gg1Wde6vs

Samička přichází zahřívat vajíčka
https://www.youtube.com/watch?v=c6zAtNacSJo

Sameček přiletěl do hnízda
https://www.youtube.com/watch?v=vOji3fMqQkM

Péče o vajíčka
https://www.youtube.com/watch?v=kP-hFRa4lrU

Samička zkoumá kameru
https://www.youtube.com/watch?v=6GD-SfVWwbs

Pohled na vajíčka v hnízdě
https://www.youtube.com/watch?v=OmJyUtslL3c

[/ihc-hide-content]

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest