Jestřáb Cooperův preferuje listnaté, opadavé lesy. Oblíbené jsou řídké lesy, pokraje lesů a háje
u řek.
Rozšíření – Severní Amerika, od jižní Kanady po severní části Mexika.
Populace z Kanady a severu USA jsou tažné, zimují po Guatemalu, řídce i jižněji.
Jestřáb Cooperův je pták z čeledi jestřábovitých. Podobá se krahujci americkému,
ale je vzácnější.
Dospělí jedinci jsou svrchu zbarveni do modrošeda. Hruď je rezavě stříkaná.
Mezi jeho potravu patří především ptáci, ale i malí savci. Po vylíhnutí mláďat loví potravu oba rodiče. Pokud jeden rodič zemře, s největší pravděpodobností zemřou také mláďata.
Staví si široké a ploché hnízdo z větviček propletené hoblinami z kůry. Hnízdo staví obvykle samice. Většinou snáší 3-5 bílých vajec, délka inkubace je 30-36 dní, hnízdo mláďata opouštějí
ve věku 25-34 dní.



Videozáznam

Jestřáb Cooperův zblízka na ostrově Hog

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares