Tato zvláštní soví rodina žije v Missoule, Montana, kde soví výzkumný ústav studuje jejich chování a ekologii ve snaze podpořit ochranu druhů. Kalousové hnízdí ve stromech, obvykle mezi 1,2 až 9,5 metrů od země. Stejně jako ostatní sovy budou používat hnízda postavená jinými ptáky, jako jsou vrány, havrani, dravci a jestřábi.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Již více než 25 let se Výzkumný ústav sov (ORI) v Montaně věnuje vědeckému výzkumu sov, jejich ekologii, přírodopisu
a vztazích mezi lokalitami.Vzhledem k tomu, že sovy jsou chronicky nedostatečně prozkoumány a špatně pochopitelné,
usilují o poskytování vysoce kvalitních dlouhodobých studií o sovách a využívají zjištění k podpoře ochrany.

Výzkumný ústav sov je neziskovou organizací 501 (c) 3, osvobozenou od daně a je primárně financován granty od nadací, společností a jednotlivců.
Tato kamera dává vnitřní pohled na to, jak kalousové vyvádějí své mladé v pastvinách a otevřených lesích Severní Ameriky.

Ačkoli jsou tyto sovy pojmenované jako ušaté, to nejsou vlastně uši, jen peří. Ale sovy s dlouhými ušními chvosty mají vynikající sluch! Kalous ušatý zaujímají řadu stanovišť, z nichž většina je kombinací stromů (pro hnízdění ) a otevřenou zemí (pro lov).
V chladnějších klimatech, jako je Kanada a severní části Spojených států, kalousové mohou migrovat do jihovýchodní části USA nebo Mexika, ale v mnoha regionech se také nacházejí celoročně.

Videozáznamy

Šest kalousů odpočívá v křoví

Jeden z kalousů opouští křoví a vydává se na noční lov

Odpočinek v křoví

Bílá lasička šmejdí v křoví mezi kalousama

Překrásné záběry kalouse ušatého zblízka

[/ihc-hide-content]

Mohlo by vás zajímat

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest