Mláďata mají šedobílé prachové peří a zpočátku citrónově žlutý, pak šedozelený zobák a olověně šedé nohy

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Rodiče hlídají v prvních třech měsících mláďata a krmí je vždy po 3 až 5 hodinách, přičemž vyvrhují potravu z volete do hnízda. Asi za dva měsíce jsou mladí čápi schopní letu a sedají na okolní stromy. Ještě dva další týdny ale dostávají do hnízda potravu a používají je též na přenocování. Později vyletují s rodiči na jejich loviště. Jakmile se osamostatní, odtahují.

Čáp černý je rybožravější než čáp bílý. Při lovu se brodí obvykle ve vodě, s oblibou v malých potocích, kde prakticky nemá žádné konkurenty. Loví ryby dlouhé až 25 cm, mimoto mnoho vodního hmyzu, žáby a mloky. Na vlhkých lukách loví zvláště kobylky, kromě toho i žáby, myši
a mladé ptáky. Potravu přináší do hnízda až ze vzdálenosti 10 km.

Mláďata se líhla postupně od 19 – 23 května.
Jedno z mláďat rodiče zabili 1.června.

Nyní je mláďatům šest týdnů,zůstávají sami v hnízdě,rodiče je krmí 2-3x denně.

Videozáznamy:

Sameček přináší mláďatům potravu 10.června

Samička Kati krmí mláďata

Mláďata se začínají přepeřovat,nejstarší mládě posiluje křídla

Sameček Karl přináší mokrou trávu a vodu

Déšť a bouřka,Karl se snaží zakrýt mláďata

Kati přilétá do hnízda,následuje krmení

Sameček Karl na hnízdě,pohled na jeho blikající vysílačku GPS

Karl přinesl velké ryby

Nejstarší z mláďat postává na hnízdě,přilétá Karl s krmením

Jedno z mláďat procvičuje křídla

Mláďata zahlédla nějaký pohyb pod hnízdem

Pěkné procvičování křídel

[/ihc-hide-content]

Mohlo by vás zajímat

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest