Tato kamera je umístěna v přírodní rezervaci Balule v Jižní Africe. Balule má otevřené hranice se světově proslulým národním parkem Kruger a je součástí stejného ekosystému.
Díky své vzdálené poloze je zcela solární. Vrt doplňuje potřebnou vodu pro zvířata, která tuto oblast často navštěvují. Můžete zde spatřit zvířata „Velké pětky“ Afriky: lvy, leopardy, slony, nosorožce a buvoly. Žirafy a velké množství antilop, veverek, prasat bradavičnatých a jiná velkolepá zvířata i mnoho druhů ptáků.


Online přenos:

Napajedlo Rosie’s Pan

Orel okrový

Orel okrový (Aquila rapax) je velký dravec z čeledi jestřábovitých.
Rozšířen je jižně od Sahary přes jihozápadní Asii a Indii. Žije ve stepích, pouštích a savanách.
Tělo orla okrového je dlouhé 60–75 cm, rozpětí křídel je 159–190 cm. Váží 1,6–3 kg. Je blízký příbuzný orla stepního (Aquila nipalensis). Zbarvení orla okrového se liší podle geografické oblasti a věku, ptáci ve věku jednoho roku mají opeření bílé.

Orel okrový se živí převážně čerstvými mršinami, ale loví také menší savce o velikosti králíka, plazy a ptáky až do velikosti perliček. Někdy krade kořist jiným dravcům.
Ozývá se štěkavými zvuky připomínající vránu. Hnízdí na stromech, hnízdo si staví z větviček, listí a trávy. Klade dvě vejce, na níž sedí 39–44 dní. Silnější mládě obvykle usmrtí to slabší. Orli využívají stejné hnízdo opakovaně. Dožívají se obvykle okolo 16 let.


Videozáznam

Zdroj: Arlene Beech, Wikipedie

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares