Liška polární je poměrně malá šelma, její tělo měří 50–65 cm, ocas asi 40 cm a výška v kohoutku se pohybuje kolem 30 cm. Hmotnost se pohybuje v rozmezí 4–8 kg, samci jsou obvykle poněkud větší než samičky. Její srst je v zimě hustá a dlouhá, bílé nebo šedobílé barvy, zatímco letní srst je krátká a méně hustá, šedé či černé barvy. V zimě jí sněhobílá srst slouží jako dokonalé ochranné zbarvení. V létě srst zhnědne nebo zšedne, aby se liška snáze skryla mezi kameny a rostlinami.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Liška polární žije v severních částech Evropy, Asie a Ameriky, na další místa (např. Aleutské ostrovy) byla vysazena kvůli obchodu s kožešinami. Jejím životním prostředím je tundra, lesotundra a mořské pobřeží, především v zimě proniká při hledání potravy i na zamrzlé moře a ledové kry.

Videozáznamy:

Polární liška běhá po ledu

Liška loví hlodavce

Stříbrná liška

Noční návštěva lišky

Polární liška jí zmrzlého ptáka

Noční návštěva polární lišky v Tundra Lodge

[/ihc-hide-content]

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares