Veverka obecná obvykle dorůstá 19 až 23 cm a dosahuje hmotnosti mezi 250 až 340 g někdy i víc. Huňatý ocas, který napomáhá udržovat rovnováhu při lezení a skocích na stromech a který veverka využívá jako „pokrývku“ těla při spánku, je 14,5 až 20 cm dlouhý.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

60 až 80 % dne tráví veverky hledáním potravy, kterou tvoří především semena šišek, houby, které si suší ve svých hnízdech, ptačí vejce, různé plody, např. oříšky, ale občas si pochutná i na čerstvé míze. Část nalezené potravy si uschovává do svých „spižíren“ v dutinách stromů, které ji poskytují výbornou zásobárnu potravy v nejtěžších obdobích. Při konzumaci potravy přitom sedí jako většina veverkovců „na bobku“, přičemž si potravu drží v předních končetinách.

Tato živá kamera se nachází podél horského hřebene u jezera Diplom v Coloradu.
Na této kameře jsou k vidědí tři druhy pruhovaných veverek a další dva druhy veverek obecných.Příležitostně můžeme zahlédnout lišku,jelena,medvěda,antilopu a spoustu různých druhů ptáků.
Webkamera vysílá v režimu 24/7 a byla instalovaná v roce 2012.

Videozáznamy:

Zaneprázdněná veverka

Veverka pojídá šišku

Veverka běhá kolem skrýše

Veverka si pochutnává na šiškách

Veverka na snídani

Brhlík obecný přilétá do spižírny

[/ihc-hide-content]

Mohlo by vás zajímat

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest