Hnízdo se nachází v Charlo v Montaně. Kde výzkumný ústav pro sovy studuje chování sov a ekologii ve snaze podpořit ochranu druhů. Vzhledem k jejich rozsáhlému rozmezí v celé Americe se ve velké škále stanovišť vyskytují od lesů, jako je tento,
až po pouště, mokřady, pastviny, dvorky, města a další.
Kamera byla instalována v koruně stromu v roce 2012

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Již více než 25 let je Výzkumný ústav sov (ORI) věnován vědeckému výzkumu sov – jejich ekologii, přírodopisu a vztazích mezi lokalitami.

Vzhledem k tomu, že sovy jsou chronicky nedostatečně prozkoumány a špatně pochopitelné, usiluje výzkumný ústav
o poskytování vysoce kvalitních dlouhodobých studií o sovách a využívá zjištění k podpoře ochrany.

Výzkumný ústav sov je neziskovou organizací 501 (c) 3, osvobozenou od daně a je primárně financován granty od nadací, firem a jednotlivců.

Výr virginský je statný a velký pták, jeden z mnoha zástupců rodu Bubo. Obývá severní, střední i Jižní Ameriku.
Výr virginský dosahuje 46 až 68 cm na výšku, rozpětí křídel 101 až 153 cm a hmotnosti zhruba 1400 g. Obecně jsou největší sovy nejblíže u polárních oblastí a nejmenší sovy poblíž rovníku. Samice jsou o něco větší než samci. Dospělé sovy mají velké ušní chvostky, rudohnědou tvář a bílou skvrnu na hrdle. Vrchní část těla je kropenatá, spodek těla tvoří žlutohnědé svislé vlnkování. Ušní „chvostky“ tvoří pouze pera a nijak nesouvisí se sluchovým ústrojím. Mají skvělý sluch, který jim umožňuje nalézt přesné umístění jejich kořisti.

Káně rudoocasé na návštěvě hnízda

Výr virginský na kontrole svého hnízda

Samička přiletěla v noci na hnízdo a trochu o poupravovala

Návštěva hnízda

Samička na hnízdě

[/ihc-hide-content]

Mohlo by vás zajímat

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest