Zubr někdy též zubr evropský či bizon evropský, je zvíře z čeledi turovitých.Společně s bizonem americkým jsou jedinými dvěma žijícími zástupci rodu bizon. Zubr je menší než bizon.
Samec je 290 cm dlouhý, váží 530–920 kg, kohoutková výška je 180–195 cm. Samice je téměř
o polovinu menší, váží 320-540 kg. Zubr se vzhledově velmi podobá bizonovi. Má světle až tmavě hnědou srst. Líná na jaře. Zubr je největší volně žijící přežvýkavec v Evropě.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Kamera je umístěna v polesí Browsk, kde žije asi 500 kusů zubrů. Celkem v Polsku žije podle odhadů 1250 zubrů.

Na pastvinu hlavně ve večerních a nočních hodinách zavítá i jiná zvěř.např.lišky,vlci,jeleni,laně,můžeme spatřit i losy jak si pochutnávají na minerální soli.

Videozáznamy:

Lesníci upravují pastvinu

Lesníci dávají seno pro bizony do krmelce,přichází čáp bílý

Bizon

Stádo jelenů a srnek s kolouškem

Čáp na pastvině

Dva zajíci

Stádo jelenů a srnek

Dvě lišky hledají myši kolem sena

[/ihc-hide-content]

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares