Vyberte stránku

Sup černý webkamera živě, Španělsko

autor: | Bře 27, 2017 | Evropa, Živé kamery z přírody | 414 komentáře(ů)

Sup černý – popis

Sup hnědý je dravý pták, který se živí mršinami, převážně středně velkými a velkými zdechlinami savců. Dorůstá délky 98 – 107 cm. Sup hnědý má dlouhý krk, silný zobák a velká křídla. Většinou má černé nebo hnědé peří. Opeření se u pohlaví neliší. Jedná se o částečně tažného ptáka. V současné době je rozšířen v jižní Evropě, Asii a částečně severní Africe.[2] Samice obvykle snáší jedno vejce. Mládě je v hnízdě čtyři měsíce a rodiče o něj starají. Když mládě povyroste a naučí se létat, létá s rodiči; nemůže jíst tuhé povrchové maso a tak musí počkat až jej sní rodiče a pak se můžou pustit do jídla. Ačkoliv to tak nevypadá, supi jsou velmi čistotní. Hnízdí ve skalách či horách nebo na stromech, v malých koloniích. Žije hodně i v savanách a pouštích.

Sup hnědý – živě





Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Share This

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares