Hnízdo supa hnědého se nachází ve Španělsku v oblasti Rascafría.
Online přenos zajišťuje ornitologická společnost SEO/BirdLife založená od roku 1954.
Sup hnědý hnízdí převážně v horách, nikde není hojný a v Evropě je takřka vyhuben. Proto je zařazen v Červeném seznamu ohrožených druhů IUCN jako zranitelný.



Sup hnědý je největším zástupcem tzv. starosvětských supů (novosvětští supi jsou američtí kondoři) a současně největším ptákem Evropy. Váží 12 kg, v rozpětí křídel dosahuje 2,5 m. Nežije až tak společensky, jak je známo u jiných druhů supů. Většinou je vidět sám nebo v párech. Partneři si hnízdo staví na stromech, může mít 1 m na výšku a v průměru až dva metry. Samice snáší jediné vejce, na sezení se oba rodiče střídají 55 dní. O mládě pečují 4 měsíce.



Online přenos z hnízda

Sup hnědý webkamera živě, Španělsko

Videozáznam

Sup na hnízdě



Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares