Jelen evropský, je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých .Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem, což z něj činí jediný druh jelena v Africe
Jelen evropský patří mezi největší (nejmohutnější) zástupce své čeledi. Samci dorůstají 175–230 cm a jejich hmotnost
se pohybuje mezi 160–240 kg. Samice jsou oproti samcům značně menší, dorůstají 160–210 cm a dosahují hmotnosti mezi 120–170 kg. Ocas přitom měří 12–19 mm a v kohoutku dosahují výšky 120 až 150 cm. Velikost i hmotnost je však velmi proměnlivá a viditelně se liší mezi jednotlivými poddruhy, kdy nejtěžší může vážit až 500 kg, oproti tomu jeleni žijící v méně příznivých podmínkách (např. poddruh z Korsiky) mohou dorůstat pouhých 70 cm a vážit sotva 100 kg.

Další obsah - videozáznamy a informace jsou dostupné pouze pro členy ZooCam

Pokud jste již členy ZooCam, staří se přihlásit ve formuláři níže.

Informace o členství a registrace

Mohlo by vás zajímat

text
+ podpořte ZooCam a skryjte reklamy

ZooCam bez reklam? A s plným přístupem?

jen 1,60 Kč/den

PODROBNOSTI
x

Pin It on Pinterest