Vyberte stránku

Jastřábi si staví své hnízda do korun vysokých stromů, kde mají velkolepý výhled na krajinu.
Mohou také hnízdit na útesu nebo na umělé konstrukci, jako jsou okenní parapety a billboardové plošiny.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Oba staví hnízdo nebo jednoduše rekonstruují jedno z hnízd, které použili v předchozích letech. Hnízdo je vysoká hromada suchých větviček až 2metry vysoké a 1metr napříč. Vnitřní šálek je obložen kůrovými proužky, čerstvým listím a suchou vegetací. Stavba trvá 4-7 dní.

Savci tvoří většinu jídelníčku. Mezi časté oběti patří myši, potkani, králíci, sněžní zajíci a veverky. Jestřábi také jedí ptáky, stejně jako hady a mršiny.

Samička snáší obvykle 1-5 vajíček.Inkubační doba je 28-35 dní.Doba do úplného opeření mláďat
je 42-46 dní.
Vyskytuje se v severní Americe, od západní Aljašky a severní Kanady až po jih jako je Panama a západní Indie, a je jedním z nejběžnějších dravých ptáků v Severní Americe. Jestřáb červenohnědý je z největších členů rodu Buteo v severní Americe, typicky o hmotnosti od 690 do 1 600 g a měří 45-65 cm na délku, s rozpětím křídel od 110-145 cm Samice jsou v průměru o 25% těžší než samci.
Jestřáb červenohnědý(též červenoocasý) zaujímá širokou škálu stanovišť a nadmořských výšin včetně pouští, travních porostů, jehličnatých a listnatých lesů, zemědělských polí a městských oblastí. Žije na celém severoamerickém kontinentu, s výjimkou oblastí neporušeného lesa nebo vysokého arktidy. V Kanadě, Mexiku a Spojených státech je zákonem chráněn zákonem o migrujícím ptactvu.

O Hnízdě

Jestřábi hnízdí nad atletickou dráhou Cornellovy univerzity už od roku 2012 a využívají pro své hnízdiště dvě rozdílné světelné věže. V letech 2012 a 2015 použili věž u Fernow Hall a v letech 2013, 2014 a 2016 použili věž nejblíže Weill Hall. Na obou těchto místech jsou nainstalované kamery, kde můžeme sledovat intimní chování těchto známých ptáků, kteří vychovávají své mladé uprostřed rušného školního areálu.

Samička přezdívaná „Big Red“ je o něco větší, s tmavší hlavou, na zádech a krku, a je kroužkována na pravé noze. Z kroužku víme, že byla kroužkována na podzim v roce 2003 v nedalekém Brooktondale v New Yorku.

Bývalý kamarád se jmenoval Ezra ,zemřel v březnu 2017. On a Big Red každoročně od roku 2012 až do roku 2016 vyvedli úspěšné mláďata. Byl o něco menší . Měl také bledší krk než samice. V roce 2006 byl kroužkován jako dospělý pták na Judd Falls Road v blízkosti areálu Cornell.

20.září byl zahájen přenos pro hnízdící sezónu 2017/2018

Na hnízdě se začal objevovat nový sameček.Začal s přípravou hnízda,nosí malé větvičky a upravuje hnízdo
Zdá se,že se samičce Big Red zamlouvá,tak uvidíme zda spolu zahnízdí.

Videozáznamy:

Sameček který byl pozorován během léta trávil ráno na hnízdě Fernow a přinášel větvičky a pracoval na tvaru misky. Kdo ví, co by mohla přinést budoucnost?

Sameček přináší větvičku do hnízda

Samička Big Red a mladý sameček na hnízdě.Jedná se o jejich první společnou návštěvu hnízda.

Samička se samečkem při společné úpravě hnízda

[/ihc-hide-content]

Přidejte se k nám!

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme. Nyní prosím dokončete svou registraci kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám zaslali

Pin It on Pinterest