Vyberte stránku

Hnízdo káně se nachází v San Francisku. Kamera byla instalována biology v prosinci roku 2017.
V roce 2018 na hnízdě odchovali 2 mláďata.
Káně rudoocasá je středně velký dravý pták z čeledi jestřábovitých. Hnízdí téměř na celém území Severní Ameriky v rozmezí od západní Aljašky a severní Kanady až po Panamu a Karibik a náleží vůbec mezi nejhojnější severoamerická káňata. Vyskytuje se v několika barevných variacích, od tmavé po jedince se smetanovobílým břichem. Hlavním znakem je tmavorezavě červený ocas, před koncem má úzký černý pruh.

Požírá zejména malé savce, ale také ptáky, plazy a vzácněji i netopýry, hady, ryby, korýše a hmyz. Složení její potravy se mění podle oblastí a ročního období, až 85 % z její potravy však obvykle zabírají hlodavci.
Je monogamní. Klade 2 – 3 vejce, Inkubace trvá 28-32 dní, mláďata jsou vzletná po 45 dnech.
Díky její zatím stále poměrně vysoké početnosti a snadnému výcviku se často využívá i v sokolnictví. Má také význam u některých původních severoamerických kmenů, kteří její pera považovaly za posvátné a využívaly je při náboženských obřadech.



Online přenos:

Káně rudoocasá – webkamera

Videozáznamy:

Úprava hnízda



Samička přináší větvičku do hnízda

Další návštěva hnízda

Pin It on Pinterest




(Omlouváme se za zobrazovaní reklamních prvků, ale prokliky na partnerské stránky nám pomáhají financovat provoz a aktualizaci ZooCam.info)