Káně rudoocasá je středně velký dravý pták z čeledi jestřábovitých. Hnízdí téměř na celém území Severní Ameriky v rozmezí
od západní Aljašky a severní Kanady až po Panamu a Karibik a náleží vůbec mezi nejhojnější severoamerická káňata. Vyskytuje se ve 14 poddruzích, které se mezi sebou liší zbarvením a areálem rozšíření.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

Požírá zejména malé savce, ale také ptáky, plazy a vzácněji i netopýry, hady, ryby, korýše a hmyz. Složení její potravy se mění podle oblastí a ročního období, až 85 % z její potravy však obvykle zabírají hlodavci.
Je monogamní. Klade 2 – 3 vejce, na kterých sedí po dobu 28 – 35 dnů.

V prosinci biologové z prezidia v San Francisku zahlédli na hnízdě káně rudoocasá.
Rozhodli se proto instalovat webkameru k hnízdu.
Nyní můžeme tyto krásné ptáky pozorovat online.

Videozáznamy z hnízda:

Spuštění kamery, Káně přilétá na hnízdo

Chvilková návštěva hnízda

Káně přináší větvičky a upravuje hnízdo

Káně navštíví hnízdo a dělá menší úpravy

Samička se samečkem při ranní úpravě hnízda

[/ihc-hide-content]

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares