Kondor kalifornský je největším suchozemským ptákem Severní Ameriky. Je celý černý s bílým pruhem na spodní straně křídel a holou hlavou, jejíž zbarvení se pohybuje od nažloutlé po jasně červenou. Ze všech americkým ptáků má také největší rozpětí křídel a patří i mezi nejtěžší z nich. Jeho potravu tvoří převážně mršiny. Je zároveň i jedním z nejdéle žijících ptáků světa, může se totiž dožít až 50 let.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=“show“ ihc_mb_who=“2,3,4″ ihc_mb_template=“1″ ]

8.srpna proběhla plánovaná kontrola mláděte v hnízdě Devils Gate.
Mládě v Devils Gate dosáhlo dalšího milníku , když biologové z USFWS a Santa Barbara Zoo kondor vyšplhali na skalnaté svahy pod hnízdištěm a provedli plánovanou 120denní kontrolu zdraví mladého ptáka.
Výzkumníci naplánují řadu záznamů u každého divokého kalifornského hnízda Condorů v rámci monitorovacího programu nazvaného „hlídání hnízd“, který pomohl zvýšit hnízdní úspěch divokých kondorů o desetinásobek mezi roky 2007 a 2016.
Kontrola zahrnovala odběr vzorků krve k testování pro otravu olovem a pohlaví ptáka, očkování mláděte proti viru západního Nilu, prosévání celé oblasti hnízda pro škodlivý mikrotrah a připevnění očíslovaného štítku a rádiového vysílače na křídlo mláděte – což pomůže vědcům identifikovat
a sledovat ptáky ve volné přírodě.

Videozáznamy:

Mladý kondor blízko u kamery předvádí své mladistvé peří a posilování křídel

Kondor a jeho energický start po ránu,mládě předvádí krásný taneček

Kondor č. 513 samička předvádí její černou očíslovanou křídlovou značku, zatímco se zastaví, aby nakrmila mládě.

Mladý kondor předvádí své působivé rozpětí křídel

Mladý kondor není moc nadšený z přepeřování.Snaží se dostat dolů chomáček peří z hlavy.
Kondor je nyní v procesu nahrazování čechrajícího peří za letové peří.

Druhý den po sobě se vrací do hnízda maminka,aby nakrmila hladové mládě.Je to druhý den po kontrole mláděte.

Přilétá také tatínek č.206,aby pozdravil svojí partnerku a mládě. On nakonec převezme rodičovské povinnosti od samičky a doprovodí mládě zpátky do štěrbiny hnízdní oblasti.

[/ihc-hide-content]

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Odebírejte aktuality ze světa přírody

Jednou týdně vás budeme informovat o nejdůležitějších údálostech z dění před kamerami.

Děkujeme Vám. Nyní zkontrolujte vaší emailovou schránku a nastavení potvrďte kliknutím na odkaz.

Pin It on Pinterest

Sdílejte stránku

Podělte se s kamarády.

Shares