Vyberte stránku

Hnízdo se nachází na ostrově Seal National Wildlife Refuge u pobřežního státu Maine, kamera je umístěná na ostrově který tvoří převážně žulové bloky a nízkorostoucí vegetace. Hnízdo papuchalků se nachází 21 kilometrů od pobřeží. Kamera snímá život papuchalků uvnitř nory, kde hnízdí a vychovávají jediné mládě. Papuchalci přilétají na ostrov v jarních měsících, kde se přes léto rozmnožují, koncem sprna ostrov postupně opouštějí a vydávají se na moře.



V každé snůšce je jen jedno vejce, na jehož 39–45 dnů dlouhé inkubaci se podílí oba rodiče. Mláďata jsou pak opeřena asi ve věku 49 dnů. V tomto věku opouští hnízdo a hned se vydávají do moře.
Papuchalk bělobradý dorůstá délky 26-29 cm a v rozpětí křídel měří 47-63 cm. Samci jsou zpravidla větší než samice, ale zbarvením se nijak viditelně neliší. Svrchu je převážně černý a ze spodní strany bílý s šedými až bílými tvářemi a oranžovočervenými končetinami. Zobák je velký 3-4 cm, trojúhelníkového tvaru, během hnízdního období jasně oranžový, modrý a žlutý.
Národní společnost Audubon zahájila projekt Puffin v roce 1973 ve snaze obnovit hnízdění papuchalků na historických hnízdních ostrovech v zálivu Maine. Projekt Papuchalk dnes odkazuje na aktivní programy obnovy mořských ptáků pro papuchalky a jiné druhy mořských ptáků v Maine. V Maine i mimo něj je projekt Puffin také známý jako Audubonův program obnovy mořských ptáků, neboť aktivně pracuje na sdílení metod obnovy pro využití vzácných a ohrožených mořských ptáků na celém světě. Projekt Puffin má celoročně sedm pracovníků, které se během jarního a letního období hnízdění mořských ptáků zvyšují na zhruba padesát, včetně stážistů a dobrovolníků. Projekt Puffin byl založen v Ithace, NY v Cornellově laboratoři ornitologie a údolí Todd Wildlife Sanctuary v Brémách na středním pobřeží Maine. Je součástí divize věd National Audubon Society.



Samička položila jediné vejce 14. května, mládě se vylíhlo 26. června.
Mladý papuchalk byl týmem biologů 29. července kroužkován. Dostal jméno Bucky.
Křídlo mladého papuchalka měří 116 mm a hmotnost má 310 gramů

Online přenos z hnízda

Papuchalk bělobradý – webkamera z hnízda




Videozáznam kroužkování

Pin It on Pinterest




(Omlouváme se za zobrazovaní reklamních prvků, ale prokliky na partnerské stránky nám pomáhají financovat provoz a aktualizaci ZooCam.info)